28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Februar 2014 05:53

Mesud Crnac uhapšen u CSR-u

Mesud Crnac (30) iz Jajca jučer se nešto prije 13 sati zabarikadirao sa svojom suprugom u jednoj od kancelarija Centra za socijalni rad. Ovome je prethodilo nekoliko hitaca koje je Crnac ispucao u zrak iz pištolja.


Kako nam je potvrdila portparol Centra Indira Hasanica Haćimić, bračni par od kojih je jedno prijavilo boravište u Zenici (najvjerovatnije supruga) je bio kod referenta Centra na procesu «posredovanja» koji mora prethoditi brakorazvodnoj proceduri.

 

- U toku procedure i razgovora muškarac je izvadio pištolj i pucao. Naša službenica je uspjela da istrči iz kancelarije, prije nego je on zaključao iznutra prostoriju u kojoj su se nalazili. Pozvana je policija, hitna pomoć, jer nismo znali da li je pucao u suprugu ili u zrak. Potom su policajci počeli razgovore sa njim i nakon nešto više od sat i 20 minuta,  oko 14,20 on je pristao da otključa vrata i izađe. Vidjeli smo da njegova supruga nije povrijeđena, a i nju je otpratila policija, kazala nam je Hasanica – Haćimić.

 

U ovoj talačkoj krizi nije bilo povrijeđenih, a kako nam je potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, od 30-godišnjeg muškarca je oduzet pištolj, koji je upotrebljen u ovoj pucnjavi. Centar su prethodno opkolile desetine policajaca, dok je grupa pregovarača bila unutra. Tokom razgovora, saznajemo, Crnac nije imao nikakve zahtjeve, osim što je suprugu pokušao privoliti da odustane od procesa brakorazvodne parnice.  Saznajemo da Mesud i njegova supruga imaju dvoje maloljetne djece. Centar za socijalni rad u Jajcu, ali i policija imaju informacije o njihovim ranijim njihovim razmiricama i problemima, o čemu ih je osim Mesudove supruge obavještavao u više navrata i njen brat.


mesudcrn02