28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Februar 2014 23:14

Bowling liga BIH 16.kolo

U protekloj sedmici je odigrano i 16.kolo Bowling Lige BiH. Sve oči su bile uprte u, možda, najveći derbi lige između trenutno vodećeg Hambonea i branioca titule Zenikoma. Ovaj susret će sigurno ostati upisan u istoriju Bowlinga u BiH jer je to prvi zvanični ligaški meč u kojem je u nekom od timova nastupio igrač izvan BiH, a radi se o jednom od najboljih igrača regije Damiru Brniću iz Hrvatske koji je u ovom susretu branio boje Zenikoma.

 

Damir nije oduševio, teško se priviknuti na naš teren i izmjenjen je nakon 2 seta (u oba susreta je poražen od svojih protivnika). Zenikom je na kraju slavio sa visokih 8:2, te je završnicu ligaškog dijela prvenstva učinio interesantnijom. U ovom meču briljirao je bračni par Hasagić, Nećko je ostvario sve četiri pobjede, a Sanela tri, što je uz malu pomoć Rame Omeraševića i Dine Mujanovića bilo dovoljno za jako bitnu pobjedu Zenikoma. 

 

U ostalim susretima Amputirac je iznenadio Time-out, pobjedio ih je sa 6:4. I pored poraza Time-out ima lijepu zalihu od 3 boda nad svojim pratiocima i trenutno su na četvrtom mjestu tablice. Amputirci su se ovom pobjedom uključili u borbu za petu poziciju na tablici sa Minex-Riverom i Dalcomom.

 

Club 072 je odigrao neizvjestan meč sa starim liscima iz ekipe Strike. Presudili su čunjevi za pobjedu Cluba 072, iako je u setovima bilo neriješenih 4:4. 

Lagane pobjede su ostvarili igrači Inter coma nad Walterom sa 7:3, te River - Minex koji je pregazio Čelika sa 10:0 i Kuglana koja nije imala problema protiv Ultre. Taj meč je završen sa visokih 9:1 za Kuglanu Zenica.

 

Pin Palsi su doživjeli težak poraz od Dalcoma 2:8 i nalaze se u teškoj poziciji na 11 mjestu.

 

Kenan Ć. za ZB