29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Februar 2014 04:37

SzaBIH o izborima za MZ

Općinski Savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu,  poziva svoje članove, simpatizere i sve stanovnike općine Zenica,  da u periodu od 03. do 18. februara iskoriste svoje pravo i ispune svoju građansku dužnost na način što će se aktivno uključiti u postupak izbora predsjednika i članova Savjeta u svih sedamdesetidvije  Mjesne zajednice naše općine.  

 

Podsjećamo, da je Mjesna zajednica osnova sveake općine gdje se odlučuje o svim bitnim poslovima od značaja za život i rad lokalne zajednice, pa tako i o ličnoj dobrobiti svakog stanovnika iste. Stoga, veoma je bitno da se na navedene dužnosti i obaveze izaberu najbolji kandidati i ne treba dozvoliti da o tome odlučuju male grupice, pojedinci ili pak stranke i neka politička opcija. Svoje predstavnike izaberite Vi.  Pravo glasa i izbora ima svaki stanovnik Mjesne zajednice čije se ime nalazi na Izvodu iz Centralnog biračkog spiska njegove MZ. Predsjednik MZ će biti onaj kandidat koji dobije najviše glasova vašeg povjerenja. 

 

Upravo zbog toga, Općinski savjet SBiH je bio jedinstven u stavu da građani kandiduju i biraju svoje predstavnike i  svojim članovima je  sugerisao i preporučio, da budu na Listama građana, a ne na stranačkoj listi.  I, zato je naša poruka jedinstvena i sasvim jasna i logična -  izaberite najbolje u koje Vi imate povjerenja da će ispuniti Vaša očekivanja.  Ovo su teška i bremenita vremena. U godini kada nas očekuji i opći izbori, ovo je prvi korak da nam već sutra može i treba biti bolje. 


PREDSJEDNIK OO SBIH ZENICA

Nebojša Nikolić