25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Januar 2014 22:19

Zeničanka Iskra u čast Mocarta

U Sarajevu će se u ponedjeljak (27. januara) obilježiti 258 godina od rođenja jednog od najgenijalnijih kompozitora u povijesti muzike Wolfganga Amadeus Mozarta. Koncert organizuje Udruženje Mali Mozart (Little Mozart). Ovim koncertom se žele prisjetili genijalnosti Mozartove ličnosti i kreativnosti njegovog rada.

 

"Na koncertu će se izvoditi najpoznatije i najdraže Mozartove kompozicije. U središtu pažnje će biti najtalentovanija i najkretivnija djeca iz Sarajeva i drugih bh. radova koja su izabrana putem posebne audicije. Sam koncert je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Ive Komšića i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka", rekao je za Radiosarajevo.ba  Rusmir Piknjač, predsjednik Udruženja Mali Mozart. 

 

Na koncertu će nastupiti i balerina iz baletnog studia Ars Centra Zenica, Iskra Nadžak, koja će imati priliku da predstavi svoju školu i svoju Zenicu. Ovo je po prvi puta da se Zenica predstavlja u baletnoj umjetnosti.

 

Koncertu su se odazvali i Samra Gulamović, direktorica Sarajevske filharmonije, Umjetnički ansambl Art Vivo sa voditeljem Danijelom Žontarom će također učestvovati, a djecu će pratiti i ansambl Cantabile koji će pratiti djecu sa svojim korepetitorima, a imat ćemo igoste sa Muzičke akademije", izjavio je Piknjač