19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Januar 2014 21:55

Trojica povrijeđenih ispred Tena

Dvije osobe su zadobile teške, a jedna lake povrede u pucnjavi i tuči koja je uslijedila nakon prepirke u i ispred kluba "Ten"u Zenici jutros oko 4,10 sati. Kako je potvrdio dežurni operativni MUP-a ZDK, jedan mladić, državljanin Hrvatske, je pogođen hicima u stomak, dok drugi ima teške povrede lica.


U Kantonalnoj bolnici saznajemo da je primljena i treća osoba, mladić koji je zadobio lake ozljede.  Hrvatski državljanin R. V. Bio je u posjeti rodbini u Zenici, te je odlučio sa društvom da provede novogodišnju noć u „Tenu“. Proslava je u ranu zoru završila za njega umalo kobno, jer je ustrijeljen u predjelu zdjelične kosti i karlice, da bi metak potom prošao u stomačnu duplju. 

Kako je potvrdio načelnik Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica dr. Kasim Spahić, pacijent je nakon zbrinjavanja prebačen na hirurški odjel gdje je operisan. Druga osoba, Zeničanin inicijala M. H. ima lom nosnih kostiju, te je nekon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje. 

Uhapšene su i privedene tri osobe, koje su inspektori Policijske uprave I Zenica saslušavali danas prijepodne. Nije poznato da li će nadležni tužilac tokom današnjeg dana za nekog od njih eventualno zatražiti pritvor, odnosno kakva je njihova uloga bila u ovom incidentu.