28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Decembar 2013 20:42

Uhapšen napadač na Zeničanina

Prema informacijama iz MUP-a TK, danas kasno poslijepodne policija je pronašla, a potom uhapsila mladića koji je u petak, u pokušaju da otme novac od četrdesetčetvorogodišnjeg S.P iz Zenice istoga ubo nožem u vrat i nanio mu teške tjelesne povrede.

 

Saznajemo da je riječ o Emiru Kuniću iz Gradačca, studentu Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, koji do sada nije bio poznat kao izvršilac krivičnih djela.  Također, Kunić nije bio registriran ni kao uživalac narkotika, premda je priznao da mu je novac koji je pokušao oteti od S.P bio potreban za kupovinu droge.

 

Podsjećamo, Zeničanin S.P. (44) pronađen je u petak u poslijepodnevnim satima u ulici Put breza u tuzlanskom naselju Ilinčica sa nožem zabodenim u vrat, potvrđeno je "Avazu" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Povrijeđeni je prevezen u UKC Tuzla gdje je operiran. 

Kako "Avaz" saznaje S.P. je u Tuzlu došao sa suprugom, kako bi, navodno, kupio laptop koji je vidio u oglasu. No, umjesto da mu proda laptop, navedeni prodavac ga je napao zabivši mu nož u vrat i pokušao mu oteti novac. Policija traga za napadačem.