29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Decembar 2013 12:10

Obustava saobraćaja na Carini

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su za utorak 03.12.2013. godine planirani radovi na prekopima za fekalnu kanalizacionu mrežu na lokaciji kod objekta „Vitraž“ u Sarajevskoj ulici.

 

U toku izvođenja radova saobraćaj će se u jednom pravcu odvijati jednom saobraćajnom trakom (pravac Mostovi M1 i M2 – raskrsnica Central) na slobodnom dijelu profila Sarajevske ulice, dok će se saobraćaj iz pravca raskrsnice Central prema mostovima M1 i M2 odvijati kroz Fakultetsku ulicu.

 

Obustava stupa na snagu u utorak 03.12.2013. godine od 8:00 sati i ostaje na snazi do okončanja radova. U slučaju drastičnog pogoršanja vremenskih prilika radovi se neće izvoditi i na snazi ostaje postojeći režim odvijanja saobraćaja. Sve izmjene bit će adekvatno tretirane saobraćajnom signalizacijom.

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ponovo upozoravaju učesnike u saobraćaju i javnost da se kompletna trasa GGM-a tretira kao gradilišna zona i da je brzina kretanja vozila ograničena na 20 km/h kao i da je strogo zabranjeno parkiranje i zaustavljanje u gradilišnoj zoni.

 

Građanstvo i učesnici u saobraćaju mole za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca. . 

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.