29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Decembar 2013 02:21

Državni lopov 06.12. u BNP-u

Predstava DRŽAVNI LOPOV je jedna od najstarijih živih predstava u BiH. Uradila su je tri mlada, akademska glumca 2004.godine s ciljem da im ljeto bude zanimljivije, jer je bila pauza na akdemiji. Nisu bili svjesni da će predstava igrati godinama i puniti dvorane širom Bosne i Hercegovine a i šire.


Komedija DRŽAVNI LOPOV, 06.decembra u 19:30, bit će izvedena na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Predstava je rađena u produkciji teatarske trupe STUDIO SCENA Sarajevo.

 

Naime, riječ je o predstavi za koju se uvijek traži karta više. Ova komedija govori o društvu u kojem živimo na jedan duhovit,satiričan način. Priča je to o dvojici zatvorenika koje sudbina dovede u istu ćeliju,od kojih je jedan državni lopov,bivši ali  i budući političar a drugi je sitni lopov,ženidbena varalica. Ono što ih spaja je Veronika,žena koja je prevarila obojicu i uvalila ih u zatvor a da toga nisu svjesni. Naravno,neodvojiv dio ove priče je i zatvorski čuvar, koji se ne može pohvaliti visokim intelektualnim dometima.

 

U predstavi igraju NUSMIR Muharemović, IRFAN Kasumović i ADEM Smailhodžić. Predstava je svoj put do publike našla u brojnim bh gradovima, a to su: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Zavidovići, Visoko, Kakanj, Jajce, Tešanj, Banovići, Kalesija, Maglaj...  U januaru naredne godine planirana su gostovanja u Metkoviću i Splitu, a u toku su i pregovori za neke gradove u Crnoj Gori.