28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Novembar 2013 22:24

Galerija: Čelik-Vogošća u Areni

NERIJEŠENO U DERBIJU RK ČELIK – RK VOGOŠĆA 24:24 Gradska ARENA u Zenici; Početak: u 18:00 sati; Gledalaca: oko 500; Sudije: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić iz Prijedora, kontrolor Pero Marić iz Mostara; U derbi utakmici 8. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2013/2014, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Vogošća. Utakmica je završena  neriješenim rezultatom 24:24 (13:11);

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

foto: Jasmin Blicko Hadžić

 

Sastav RK Čelik: Aldin Begagić 4, Davor Kadić 3, Eduard Martić 1,  Milan Ivančev 1, Mirza Dervenčić 4, Dragan Starčević, Milan Duvnjak 2, Edvin Begović, Mirza Hurem 6, Boško Jolović 3, Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić, Almir Rekanović, Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić. (Trener: Zdenko Antović);

Sastav RK Vogošća: Tatar, Jusufović, Kadrić, Geko, Omerović, Bezdrob, Ljuca, Bašić, Bajramović, Hadžić, Ćosić, Selimović, Polić, Šahinović, Jalko. (Trener: Senad Skopljak).

 

Najefikasniji kod Čelika: Mirza Huram (6), te Aldin Begagić i Mirza Dervenčić po 4 gola.

Golove za Vogošću su postigli:Emir Šahinović i Edin Bajramović po 6, Selimović 5, Ćosić 4 i Geko 3gola.

 

Sedmerci za Čelik: 6 (3); Sedmerci za Vogošću: 4 (2) – Golmani odbranili sedmerce (3+2);

Isključenja: Čelik (2 '),  Vogošća  (8 '); 

Odbrane golmana: Dragan Starčević (Čelik) 11 odbrana, Tatar (Vogošća) 20 odbrana;

 

U jednom od derbija  8. kola, rukometaši Čelika i Vogošće su odigrali neriješeno 24:24. Gosti su poveli sa 0:1 i do prvog izjednačenja na 1:1 prošlo je 7,5 minuta. U tom periodu golman gostiju Tatar je imao četiri uspješne odbrane i nagovjestio da će ovo biti njegovo veče (sakupio je do kraja 20 odbrana). Sve ostalo vođstvo u prvom poluvremenu je bilo na strani Čelika i to dva puta po 4 gola razlike (7:3) i (10:6). Na kraju prvog poluvremena je bilo 13:11 za domaće. U 22. minuti, u jednom duelu na centru terena, povrijeđen je u lice Čelikov igrač Mirza Hurem. Povreda nije izgledala nimalo bezazleno, pa mu se ukazala pomoć na terenu i izvan terena. Hurem je, ponovo, ušao u igru u 47. minuti utakmice.

 

U drugom poluvremena gosti jače pritišću što je rezultiralo i prvim izjednačenjem na 19:19 nakon 2:2 na početku utakmice. Do kraja utakmice vodila se rovovska borba za svaku loptu i igralo se gol za gol. Gosti uspjevaju i da povedu u tri navrata (19:20), (20:21) i (23:24). Domaći su izjednačili preko Milana Ivančeva na 30-ak sekundi do kraja. Gosti ne uspjevaju da postignu pobjedonosni gol za 30-ak sekundi.

 

Ovo je drugi remi Čelika u prvenstvu. Nakon remija sa sarajevskom Bosnom u 1. kolu, evo i Vogošća u 8.kolu je uspjela da odnese bod iz Zenice. Gosti iz Vogošće su predvođeni Zeničanima Emirom Šahinovićem, Edinom Bajramovićem i Hasom Ćosićem, te odličnim golmanom Tatarom.

 

Sudije ni delegat nisu vidjeli koji je igrač gostiju udario Hurema, iako se sve zbilo na centru, kada su domaći izvodili kontranpad, pa su gosti ostali bez bilo kakve kazne za pomenuti prekršaj. Hurem nam je, nakon utakmice, kazao da ga je udario Šahinović. Utakmica je bila dosta tvrda i gruba od strane gostiju, što sudije, čini se, nisu adekvatno sancionisali. Sve u svemu, prekinut je niz Čelikovih pobjeda (6 u prvenstvu i dvije u KUP-u).  U narednom, devetom kolu Čelik ide u goste Kozari MP, dok je Vogošća domaćin Gradačcu.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

foto: Jasmin Blicko Hadžić