23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 Oktobar 2013 21:24

Čelik: 4 utakmice za 9 dana

RK ,,ČELIK'': ZA DEVET DANA - 4 UTAKMICE! ,,Čelična mašina'' na novim  iskušenjima - Nakon izvanaredne serije od šest utakmica i šest pobjeda u Premijer ligi BiH, gdje ,,Čelik'' dijeli prvo mjesto sa ekipom RK  ,,Bosne'' iz Sarajeva, za rukometaše RK ,,Čelika'' koju su nazvali popularnim imenom ,,čelična  mašina'' - slijedi mala pauza u nastupima ove ekipe (zbog utakmica  BiH repreze-ntacije), a onda slijedi i ubitačan tempo: za devet dana – čak četiri utakmice RK ,,Čelika''!

 

Zbog nastupa reprezentacije redovno kolo Premijer lige BiH neće se  igrati narednog vikenda 1. novembra, ali već 6 novembra, u srijedu, u Gradskoj areni  Zenica, igramo Kup utakmicu protiv snažne ekipe RK ,,Dervente''. Dva dana nakon toga, 8. novembra,  dočekujemo ekipu RK ,,Vogošća'' u 8. prvenstvenom kolu, a 13. novembra smo gosti kod Kozare u Bosanskoj  Dubici.  Samo dva dana nakon toga, 15. novembra,  u Gradskoj areni dočekujemo  ekipu RK ,,Prijedora'' - u desetom kolu prvenstva. Tih devet dana za nas i u sportskom i u smislu rješavanja finansijskih problema znače – biti li ne biti! Ja sam optimista da ćemo iz obe te bitke – i one sportske i one finansijske izaći kao pobjednici!  – izjavio je predsjednik  RK ,,Čelika'' Pane Škrbić.


Šef Stručnog štaba RK ,,Čelika'' Zdenko Antović posebno naglašava dvije utakmice u ovom nizu (u Kupu BiH i prvenstvu) i to protiv ekipe RK ,,Drevente'', s kojom se ,,Čelik'' sastaje na dva  ,,kolosjeka''.

 

- Voljom žrijeba  u istom  mjesecu igramo dvije utakmice protiv jake ekipe  RK ,,Dervente''. Po mom mišljenju – RK ,,Derventa''  je naš glavni  konkurent za prvo mjesto u Premijer ligi BiH i svkako – ekipa za respket. Imaju sjajnu ekipu i odličnog trenera Dokića i ako uspješno ,,prođemo'' te dvije utakmice – to će u mnogome označiti naš položaj i u Kupu i u  prvenstvu. Zato je sada najvažnije da normalizujemo treninge i  uopšte stanje u ekipi – ističe Antović.