28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Oktobar 2013 03:34

Zdena na Bijenalu u Tuzli

Zdena Šarić Pisker jedina je enkaustik umjetnica čije su slike, nastale u neobičnoj tehnici slikanja peglom, odabrane da učestvuju na 7. Bijenalu umjetnosti minijature u Tuzli između više od 700 pristiglih radova. 

 

Selekciona komisija u sastavu:profesor Muhamed Bajramović, akademski slikar, profesorica Hilda Dugonjić Mijatović, akademska slikarica i profesor Miladin Lukić, akademski slikar dali su njenim radovima visoke ocjene i zasluženo mjesto na ovom renomiranom umjetničkom susretu. Osim Zdene Šarić Pisker, radovi još dva člana umjetničke grupe udruženja „Art plus“ iz Zenice odabrani su za učešće na ovom bijenalu.

 

Najveća likovna smotra malog formata u regiji ove se godine održava sedmi put i okuplja vrhunske umjetnike i umjetnice iz BiH, zemalja u okruženju i Evrope. Bijenale, koje već četrnaestu godinu uspješno organizuje Bosanski kulturni centar Tuzla, biće svečano otvoreno u ponedjeljak, 21. oktobra, a svi odabrani radovi biće izloženi do 20. novembra 2013. godine u galeriji BKC-a Tuzla (Mije Keroševića Guje 3, Tuzla).

 

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

 

 

 

Art studio “Pegla umjesto kista”

Tel: + 387 62 091 099 

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   

Web:https://sites.google.com/site/peglaumjestokista/