28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 03:50

Saopćenje SDU Ze-do kantona

Socijaldemokratska unija (SDU) BiH za Zeničko-dobojski kanton (ZDK) obavještava javnost da povjereništva SDU Vareša, Žepča, Zavidovića, Maglaja, Tešnja, Visokog, Breze i Olova odbacuju sve konstatacije današnje "neleglane i nelegitimne sjednice Glavnog odbora SDUBiH koju su sazvali Miro Lazović, Ivo Komšić, Darko Ružić i ostali, što je protustatutarno".

 

- Obrazloženje za ovakav stav je da je to isprobana grupa političkih hajduka koji su na isti način od samog formiranja SDUBiH rušili predsjednike stranke u vidu prof.dr. Seada Avdića, Sejfudina Tokića, pa sada pokušavaju eleminisati na nelegalan način Nermina Pećanca iz svih organa i Vlade Kantona Sarajevo, jer im je on glavna barijera u nelegitimnom i nepoštenom korištenju memoranduma SDUBiH - kaže se u saopćenju Povjereništva SDUBiH za ZDK-a koje potpisuje vijećnik SDUBiH u OV Olovo Miralem Mehanović. 

 

Također, iz ovog povjereništva tvrde da od članova GO SDUBiH na današnjem skupu u Sarajevu, od tridesetak prisutnih, nije bilo članova GO SDUBiH iz ZDK-a. 

 

- Ne bira statut SDUBiH predsjednika nego delegati na Kongresu i nema tajne da ZDK-a jednistvenu podršku daje kandidaturi Nermina Pećanca za predsjednika SDUBiH bez alternative. Gore pomenuta grupa je uspjela na samom početku formirati samo ćelije SDU u vlastitom okruženju i dobili su kvalifikaciju osnivača Sarajevske demokratske unije BiH - kaže se na kraju saopćenja.