28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Oktobar 2013 14:55

Optužnica zbog ubistva poštara

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici Hilmo Ahmetović potvrdio je jučer optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv Adnana Sadikovića (18) iz Šija kod Tešnja, koji se tereti za ubistvo poštanskog službenika Nusreta Mehinovića (58), počinjeno na okrutan i podmukao način 11. jula u Šijama. 

 

Za ovu vrstu krivičnog djela predviđena je kazna dugotrajnog zatvora od 20 do 40 godina. Sudija Ahmetović potvrdio nam je da je za 11. oktobar zakazana sjednica na kojoj će se optuženi Sadiković izjašnjavati o krivici. Optužnicu je podigao kantonalni tužilac Adis Husić. Mehinović je ubijen u unajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta. Usmrćen je oštrim predmetom, najvjerovatnije sjekirom, a na tijelu je konstatirano 20-30 rana različite dubine.

 

Prije zločina, Mehinović je dijelio penzije za skoro 250 korisnika u Mravićima, u Doboj-Jugu i Šijama. Navodno nije uspio podijeliti nekoliko penzija pa je taj novac držao u svojoj torbi. Pretpostavlja se da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 maraka, a taj novac je kod njega i nađen pa je koristoljublje isključeno kao motiv za zločin. Istražitelji su utvrdili da je ubijeni u proteklom periodu imao homoseksualni odnos sa Sadikovićem.   

 

Iako se u medijima špekulira da su na žrtvi pronađeni tragovi seksualnog nasilja, nastali neposredno prije smrti, forenzički nalazi otklonili su sumnju da je bilo seksualnog kontakta između poštara i neke osobe prije njegove smrti pa tako i eventualna veza da se radi o revanšizmu ili ljubomori za sada ostaje špekulacija. Sadiković je prije pet godina pobjegao od kuće i skrasio se kod poštara i ne zna se je li seksualno zlostavljan. Adnan Sadiković uhapšen je 23. jula nakon višednevne policijske istrage koja je ukazala na njega kao izvršioca.