20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Septembar 2013 19:07

Zenički Savršen sklad u Mostaru

U okviru umjetničkog projekta „Savršen sklad“ hor i orkestar Srednje muzičke škole iz Zenice predstaviće se, u subotu,  kratkim muzičkim hepeningom građanima Mostara. Projekat u kojem učestvuje oko pedesetak mladih umjetnika na njima blizak način pokazuje usklađenost života mladih na jedan specifičan način.

 

Oni naprosto na svim gostovanjima, a bili su u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Tuzli, Zenici, otvaraju srca građana, jer u jednom neformalnom kontaktu svojom muzikom privuku pažnju javnosti. Tokom jednostavnog „flash moba“ iz jednog instrumenta iznikne čitav orkestar, koji privuče dio hora sa kojim se otvori i umjetnička crta gledatelja i posjetitelja. U njihovom savršenom skladu gledaoci i ne osjete da su i sami bili sudionici jednog lijepog umjetničkog doživljaja.

 

Nakon nastupa u Mostaru zenički muzičari imaju pozive za još nekoliko gradova u zemlji i inostranstvu, ali će prvi naredni koncert najvjerovatnije biti u Zenici, 11.listopada, za posjetitelje pred kvalifikacijsku nogometnu utakmicu BiH – Lichenstein. (Zeda)