16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Septembar 2013 06:08

Anđeoski dio od danas u Ekranu

Tropik flm & video vodeći distributer nezavisnih filmskih naslova svjetske produkcije u okviru programa "Evropa u kinu" na redovnom repertoaru multipleksa Ekran od 19. septembra predstavlja ANDJEOSKI DIO / ANGELS’ SHARE.


Riječ je o novom filmskom ostvarenju britanskog rezisera Kena Loacha koje postavlja nove standarde u žanru crne komedije. Anđeoski dio nastao je rezultat plodonosne saradnje Loacha i njegovog stalnog scenariste Paula Lavertyja. Saradnja ovog kreativnog dvojca traje već šesnaest godina, a prema mišljenju najuglednijih predstavnika filmske kritike Anđeoski dio je bez dvojbe nazabavniji film koji su ikada napravili. Film je prikazan u okviru Takmičarskog programa prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu gdje je osvojio Nagradu žirija.

 

Priča je ovo o mladiću koji na sve načine pokušava vlastiti život promjeniti na bolje. Zaklevši se da njegovo dijete neće imati tragičan život poput njegovog, Robbie želi novi početak i novu šansu. Izbjegavši zatvor za dlaku, data mu je posljednja šansa – dobrotvorni rad u gradu. Tako upoznaje Rina, Alberta i Moa, koji, kao i on, ne mogu zbog kriminalne prošlosti da nađu posao. Misleći da će im to pomoći u životu, odaju se piću. Ali, ne jeftinom vinu, već najboljem molt viskiju na svijetu.

 

Tropik film i video započinje sa prikazivanjem filma ANĐEOSKI DIO u multiplexu Ekran Zenica od 19. septembra u sklopu programa "Evropa u kinu" čije održavanje podržava Eurimages, krovna evropska filmska institucija,