29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 05 Septembar 2013 06:47

Saopćenje BPS Sefer Halilović

Narod koji zaboravlja prošlost osuđen je na ponavljanje historije i stradanja u budućnosti, nebrojeno je puta ponovljena istina. Ovih dana obilježavanje godišnjice 1.korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, zahvaljujući medijima, ponovo je u sjeni kako onim državnim za koje uredno plaćamo taksu, tako i onim privatnim, koji su se utrkivali pa čak i sa brojnim ekipama izvještavali o dočeku osuđenog ratnog zločinca na Palama.

Dok se branioci Bosne i Hercegovine suočavaju svakodnevno sa diskriminacijom i uskraćivanjem  prava od strane aktuelne vlasti na federalnom nivou, rudari  su  već par dana  ispod zemlje odbijajući izaći kako bi dobili minimum prava,  mediji nam otkrivaju sliku stvarnosti prikazujući sporedne stvari i poručuju da je naša borba bila uzaludna.

Sramno zar ne?

Kako drugačije protumačiti sve manje prisustva u medijima, najboljih, časnih sinova ove zemlje, čije mjesto u medijskom prostoru zauzimaju lokalne kabadahije, ratni zločinci i lopovi svake vrste.

Bosanskohercegovačka patriotska stranka-Sefer Halilović se zgražava i poručuje kako medijima tako i građanima, da nećemo ostati nijemi, na sva trenutna dešavanja i borit ćemo se za pravedan i pošten odnos prema svim građanima a one koji su se ogriješili o zakon po bilo kom osnovu, poslati tamo gdje im je mjesto.

 

Služba za informisanje

OO BPS-Sefer Halilović Zenica