28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 24 Avgust 2013 00:28

Bosna pobjednik Lige veterana

Završena Liga veterana 2013.  - Ekipa veterana Bosne pobjednik - Kao što smo već objavili, u Zenici se održava manifestacija "Dani sporta grada Zenice". - Uokviru navedene manifestacije odigran je turnir Lige veterana 2013 u malom nogometu, starosti preko 45 godina. Utakmice su igrane na betonskom terenu na Kamberovićima. Pobjednik Lige veterana 2013 je ekipa Bosne, drugo mjesto ekipa Drugari, a treće ekipa sindikata Arcelor Mittala. Ove tri ekipe će dobiti pehare i diplome.

 

Donosimo sastav pobjedničke ekipe Bosna: Smajlović Đulaga, Bećirović Fadil, Aščerić Dževad, Hećo Zahid, Spahić Nezir, Bujak Ferid, Kovač Sefer, Fetić Tufik, Čamdžić Ešref, Imamović Jasmin;

 

Evo svih rezultata Lige veterana 2013:

1.kolo

Sindikat A.Mittal – Rudar 3:0 (p.f.)

Drugari – Puhovac 5:0

2.kolo

Rudar – Drugari 1:2

Bosna – Sindikat A.Mittal 4:1

3.kolo

Drugari – Bosna 0:0

Puhovac – Sindikat A.Mittal 0:1

4.kolo

Rudar – Puhovac 0:1

Rudar – Bosna 0:4

5.kolo

Bosna Puhovac 6:1

Sindikat A.Mittal – Drugari 2:3

 

Konačna tabela Lige veterana 2013:

1.Bosna   4  3  1  0 (14:2)  10

2.Drugari 4  3  1  0 (10:3)  10

3.Sind. A.Mittal 4  2  0  2 (7:8) 6

4.Puhovac  4  1  0  3 (2:12) 3

5.Rudar  4  0  0  4  (1:10)  0

 

Utakmice su privukle veliki broj gledalaca. Odigrane su fer i korektno, bez grubih prekršaja i nedozvoljenih oštrih startova. Utakmice su sudili sudijski veterani Šehić Ferhad i Haseljić Mustafa. 

 

Vrijedni organizatori na čelu sa Himzom Halaćem i uvijek vrijednim Sulejmanom Ćosićem su, pored terena, obezbjedili pano sa svim rezultatima, i ozvučenje za obavijesti o toku utakmica i druge obavijesti, kao i o svim rezultatima, sa muzičkom podlogom. Utakmice su igrane po toplom, sparnom i suhom terenu, osim zadnje utakmice u toku koje je zapadala kiša i nagovještavalo se nevrijeme sa jakom grmljavinom. 

 

Na kraju Lige veterana 2013, kapiteni ekipa su izabrali:

-Najbolji igrač: Spahić Nezir (Bosna)

-Najbolji golman: Osmančević Ismet-Car (Drugari)

-Fair play ekipa Puhovac

-Fair play igrač Burkić Fuad (Sindikat Arcelor Mittal);

 Najbolji strijelac turnira je Imamović Jasmin (Bosna) 

 

Ova manifestacija se održava u organizaciji Sportskog saveza Općine Zenica, na čelu sa predsjednikom Himzom Halaćem. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je  Općina Zenica, a da spomenemo i ostala društva i lica, koje pomažu ovu manifestaciju: Arcelor Mitall, sportska kladionica Bet live iz Novog Travnika-poslovne jedinice Zenica, ZIM Zenica, EU explozive, cafe IR – Lukovo Polje, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na čelu sa direktorom Huseinom Hinovićem. Kao što smo već objavili, ovo je druga po redu manifestacija "Dani sporta grada Zenice.  Prema izjavama organizatora, za narednu manifestaciju Dana sporta grada Zenice, trebaće još bolja podrška društvene zajednice Sportskom savezu Općine Zenica, kako ne bi došlo do gašenja ove, veoma uspješne, manifestacije.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto galerija sa Lige veterana na Kamberovićima

 

230820133142