25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Avgust 2013 15:38

Šeraku jednomjesečni pritvor

Omar Mehmedbašić, koji zastupa Adnana Šeraka (26), zatvorenika Kaznenopopravnog zavoda Zenica, koji je osumnjičen da je ubio Dženana Džaku unutar zidina KPZ-a, potvrdio nam je jučer da je Kantonalni sud u Zenici njegovom branjeniku odredio jednomjesečni pritvor. Sud je odredio pritvor prema prijedlogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pred kojim je Šerak saslušavan više od tri sata.

 

- Sud je u ovoj fazi postupka odredio pritvor Šeraku, ali smatram da će on, nakon što budu saslušani svjedoci, biti ukinut - ističe Mehmedbašić te dodaje da im dežurni sudija, koji je i odredio mjeru pritvora, nije dozvolio uvid u sve dokaze ovog postupka. 

 

- Predočeni su nam samo dokazi koji idu u korist Šeraku, a koji je za svoje svjedoke koji će potvrditi da nije mogao ni fizički biti na tom mjestu, jer se nalazio u drugom dijelu zatvora, predložio i tri stražara KPZ-a - kazao nam je Mehmedbašić. Podsjećamo da se Šerak tereti da je 5. avgusta između 16 i 18 sati u prostoru kod razglasa KPZ-a nanio teške povrede Džaki, kojem je pri tome pukla lobanja te je u komi prevezen na Odjel intenzivne njege Kantonalne bolnice u Zenici.  Džaka se do 11. avgusta, kada je u noćnim satima i preminuo od posljedica puknuća lobanje, nije budio iz kome. Iz KPZ-a su, kako nam je izjavio direktor Hidajet Jabandžić, isticali kako nisu imali indicija da je preminuli zadobio povrede glave u tuči nego da se radilo o nesretnom slučaju.