28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Avgust 2013 10:29

Novi broj Euromanagera

Novi dvobroj mjesečnog časopisa o biznisu i za biznis - Euromanager, kojeg izdaje Nezavisna regionalna agencija iz Zenice, izašao je iz štampe.   Kako se navodi u saopćenju Nezavisne regionalne agencije, novi dvobroj u cjelini je posvećen proglašenju i dodjeli nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama regiona jugoistočne i srednje Evrope. 


Za novi broj Euromanagera govori "Ličnost godine regiona" Peter Sorensen, šef delegacije Evropske unije u BiH koji je, nakon predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića prošle i Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske pretprošle, ovogodišnji dobitnik ove laskave nagrade. 

 

Časopis donosi tekstove i o svim ostalim dobitnicima visokih nagrada "Najmenadžer i najkompanija regiona", a koje dodjeljuje Regionalna nezavisna agencija iz Zenice.  Euromanager, između ostalog, objavljuje sve o sarajevskom spektaklu "Sarajevo centar evropskog i svjetskog biznisa", te akcente s tradicionalne Međunarodne poslovne konferencije o regionalnoj saradnji i razvoju. 

 

Za ovaj broj časopisa eksluzivno govore istaknuti privrednici i dobitnici specijalnih priznanja Ninko Tešić, generalni direktor kompanije Impol Sevojno, zatim Mukund Kulkarni, generalni direktor Arcelor Mittala iz Zenice koji govori o dugoročno održivoj Mittalovoj proizvodnji čelika u 60 zemalja svijeta gdje ovaj svjetski gigant zapošljava 245.000 radnika, te proizvodnji i ulaganjima u modernizaciju kapaciteta i ekološke projekte u Zenici, kao i Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca. 

 

Tu je i tekst "Najmenadžeri regiona kod Bakira Izetbegovića", a povodom prijema dobitnika visokog regionlanog priznanja kod člana Predsjedništva BiH.