25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Juli 2013 13:20

Novo:Demokratska fronta

Kantonalni odbor Demokratske fronte BH Zeničko dobojskog kantona na današnjoj pres konferenciji u Zenici predstavio je svoje programske ciljeve i orijentaciju. 

 

- Uspostava jeftinijeg državnog aparata, uz veće ovlasti općinama, borba protiv korupcije i kriminala, zaštita interesa svih građana bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, veći razvoj malog i srednjeg poduzetništva, neovisni mediji, integracije u NATO i punopravno članstvo u Evropsku uniju, samo su neki od glavnih strateških ciljeva Demokratske fronte BH, osnovane 7. aprila u Sarajevu, - naglasila je danas Mensura Beganović, član Predsjedništva ove Fronte. 

 

- Nakon osnivačke Skupštine izabrani su kantonalni predsjednici Demokratske fronte sa zadatkom da formiraju inicijativne odbore u opštinama svojih kantona, što  je na prostoru ZDK već dosad uspješno učinjeno, - istakla je predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte u ZDK, Alma Kratina, napominjući da uskoro slijede unutarstranački izbori i osnivačke skupštine u općinama. 

 

Za četvrtak, 18. jula, sa početkom u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici najavljena je i javna tribina na kojoj će se prisutnima obratiti Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte BH.

 

(V.J. rtvze)