28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Juli 2013 01:36

Pogledajte: rentasve.ba

Širom svijeta, sve se više ljudi odlučuje na dijeljenje svojih stvari s drugima putem brojnih internet platformi stvorenih za ovu svrhu. Sada je jedna ovakva platforma, Rentasve.ba, dostupna i u BiH. 

 

Radi se o zajedničkoj potrošnji, ili iznajmljivanju, posuđivanju i dijeljenju dobara, umjesto da ih se kupuje. Razvoj interneta je pomogao spajanju korisnika i omogućio stvaranje uspješnih platformi koje korisnicima pružaju priliku da jedni drugima iznajmljuju stvari koje nedovoljno koriste, navodi Rentasve.ba. 

 

Primjer za to je SnapGoods, portal baziran u Brooklynu, koji korisnicima omogućuje da iznajmljuju dobra na internetu. Airbnb, koji korisnicima omogućuje da putnicima iznajmljuju svoje domove,  sada  se proširio u više od 34.000 gradova u 192 države. Australski DriveMyCarRentals spaja pojedince koji žele iznajmiti svoje privatno vozilo s onima koji ga trebaju, a neki od vlasnika tvrde da im je upravo ova usluga pomogla da otplate vozilo, navodi se u saopćenju. 

 

Sada je u BiH dostupna Rentasve.ba koja omogućuje korisnicima da iznajme apsolutno sve, bilo da su to stvari, vrijeme, sposobnosti ili znanje. 

 

Prvi bh.portal specijalizovan za iznajmljivanje, pokrenut je krajem 2012. godine, a sada broji više od 1.000 oglasa razvrstanih u 19 kategorija, dok broj korisnika raste iz dana u dan. Oglašavanje je besplatno za pojedince i poslovne korisnike, a moguće je iznajmiti apsolutno sve.