29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Juni 2013 15:06

Kamen temeljac za IPF u Radakovu

 Polaganjem temeljca u naselju Radakovo danas je obilježen početak izgradnje zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici. 

 

Svečanosti je prisustvovao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husejin Kavazović, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, članovi diplomatskog kora, te predstavnici kantonalne i općinske vlasti. 

 

- Veliko mi je zadovoljstvo biti s vama da dijelimo radost zbog početka radova na još jednoj kući znanja u našoj zemlji. Želimo graditi veze i sa Zapadom i s Istokom. Hoćemo, i ako Bog da, bit ćemo dio evroatlantskih integracija, ali to ne znači da ćemo zaboraviti ko smo i šta smo. U ovih 20 godina smo prošli mnogo teških dionica i savladali smo ih uspješno - rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. 

 

Premijer ZDK-a Munib Husejnagić u  obraćanju je rekao da je  lijepo kada se snovi ispune, a još ljepše kada se ostvare vlastitim angažmanom, upornošću i željom.

 

- Obezbjeđenjem sredstava za gradnju nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta dodatni su poticaj za naše građevince koji će ovdje, u vrijeme pada investicija, imati šta da pokažu - rekao je Husejnagić.

 

-  Ovaj projekat, s obzirom na svoju arhitekturu, otvara i stvara bolji ambijent i svojim postojanjem uljepšava ovaj grad i dokaz je da se trud isplati - izjavio je načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović. 

 

Ukupna investicija Islamskog pedagoškog fakulteta će iznositi oko 16 miliona KM. Prva faza projekta izgradnje fakulteta je planirana da se završi do novembra. Izvođači radova su ITC, Almy gradnja i Arel Zenica. 

 

ipfkt1