29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Juni 2013 21:51

AC Beganović: Renault promocija

Uz pomoć naših prijatelja iz Auto centra Beganović, donosimo vam novosti iz Renaulta. 

 

NOVI Renault Captur je došao i kod nas, tako da se  može pogledati i u našoj Koncesiji. Od ponedeljka i testirati..........

 

Autocentar Beganović doo

Vrandučka 57, poslovna zona PEČUJ

72000 Zenica

 

Tel.:032/446080

Tel.:032/446100

Fax:032/446101

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA PROMOCIJE

 

RENAULT CAPTUR - URBANI CROSSOVER KOJI MIJENJA SVAKODNEVNICU

 

Istorija je pokazala da Renault nikada nije prestao istraživati nove ideje i mijenjati konvencionalno poimanje automobila. Novi dokaz jeste Captur, Renaultov prvi urbani crossover koji se jasno ističe u saobraćaju i koji spaja najbolje od tri različita svijeta - izražajan stajling i povišenu poziciju sjedenja tipičnu za SUV vozila, zatim prostranost i modularnost enterijera tipičnu za MPV vozila, te agilnost i užitak u vožnji tipične za kompaktni gradski automobil.

 

Capturove pažljivo izbalansirane i skladne, fluidne linije stvaraju izražajan stav. Kombinacija kompaktnih mjera, povišenog rastojanja od tla, velikih točkova i štitnika karoserije, čini svakodnevnu vožnju maksimalno ugodnom. Renault Captur će nuditi brojne opcije podešavanja prema individualnim željama, a već standardno dolazi sa dvobojnom karoserijom, odnosno atraktivnim kontrastom krova i ostatka karoserije.

 

Uprkos kompaktnim mjerama (dužina 4,12 metara), Captur nudi naglašen osjećaj prostranosti. Njegova kabina veselih boja nudi ugodnu atmosferu, a tu su i brojne opcije podešavanja. Captur nudi udobnost dostojnu velikih MPV vozila, te kvalitete kao što su visoka pozicija sjedenja, veliki prtljažnik (377 - 455 - 1.235l), modularni enterijer (klizna stražnja klupa) i slično. 

 

Capturovu prilagođenost čovjeku naglašavaju i dvije inovacije - veliki pretinac za rukavice u obliku ladice, zapremine jedanaest litara, te  presvlake sjedišta s patentnim zatvaračem, koje se lako skidaju i peru. Captur nudi i opremljenost na nivou skupljih automobila, a neki od elemenata su hands-free ulazak, pomoć pri kretanju uzbrdo i parking senzori. Tu je i R-Link multimedijalni sistem sa ekranom osjetljivim na dodir, te Arkamys audio sistem.

 

Captur je postavljen na platformu novog Clija IV, koja postavlja mjerila u B segmentu, kada je u pitanju užitak u vožnji. Ponuda benzinskih i dizelskih motora uključuje posljednja dostignuća Renault tehnologije, a posebna je pažnja posvećena smanjenju potrošnje i štetnih emisija. Među dostupnim benzinskim motorima su Energy TCe 90 (tri cilindra i samo 898 cm3) i TCe 120 EDC (četiri cilindra, 1198 cm3), dostupan s mjenjačem sa dvostrukim kvačilom (EDC, Efficient Dual Clutch). Kad je riječ o dizelskom agregatu, Energy dCi 90 troši samo 3,7 litara/100 km i ispušta samo 96 g CO2 po kilometru, što su rekordno male vrijednosti za klasu automobila kojoj Captur pripada. 

Novi Renaultov crossover je u posljednjim EuroNCAP sigurnosnim testiranjima ostvario maksimalan rezultat od pet zvjezdica i to u pooštrenom režimu testova. To je 15. put da Renault sa svojim modelima ostvaruje maksimalan rezultat, što mu je već odavno priskrbilo titulu proizvođača vrhunski sigurnih automobila. 

 

Renault Captur, koji je upravo stigao u BiH, unijet će u B automobilski segment dobrodošlo šarenilo i blještavilo, no ne gubeći iz vida potrebu da istovremeno bude racionalno praktičan. Cijene Renaulta Captur u BiH startaju od 25.881 KM do registracije  za model Authentique TCe 90 Start&Stop.

# # #

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA PROMOCIJE

 

NOVI RENAULT CLIO GRANDTOUR 

U BIH VEĆ OD 20.999 KM

 

Novi Renault Clio Grandtour je stigao na tržište Bosne i Hercegovine, kako bi uveo neka nova pravila u svijet malih gradskih karavana. 

 

Novi Renault Clio Grandtour posjeduje sve kvalitete standardnog modela sa pet vrata, od udobnosti i sigurnosti, preko opsežne ponudu opcija za personalizaciju automobila, kako izvana, tako i iznutra, do pristupačnih inovativnih tehnologija, kao što su kamera za vožnju unazad, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa, R-Sound aplikacija, Bass Reflex audio sistem, te R-Link - integrisani touchscreen tablet za internet komunikaciju. 

 

Atletski izvajano tijelo malog francuskog karavana unutar kompaktne dužine od 4.267 mm sadrži svu funkcionalnost i modularnost, koja se očekuje od karavana B segmenta, a sa prtljažnikom osnovne zapremine od 443 litre, koja segmentnim preklapanjem raste na čitavih 1.380 litara, Clio IV Grandtour bez problema zadovoljava sve porodične potrebe. Uz to, preklapanjem suvozačevog sjedišta, omogućen je prevoz predmeta ukupne dužine od 2,48 metara.

 

Ponuda motora preuzeta je od standardnog Clija i podrazumijeva sposobne i štedljive pogonske jedinice, koje obećavaju mnogo zabave u vožnji. To su 1.2 16V benzinac sa 75 KS, zatim 0,9-litarski TCe benzinac sa 90 KS, te 1,5-litarski dCi dizelaš u izvedbama sa 75 i 90 KS. Posebnu pažnju plijeni 0,9-litarski trocilindarski turbobenzinac, koji se ističe naprednim performansama uz prosjek potrošnje od svega 4,5 litara na 100 km, dok je dCi dizelaš sa 90 KS sa prosječnu potrošnju od tek 3,6 litara istinski štedljivac.

 

Novi Clio je uz identičnu ponudu motora i opreme u odnosu na petovratni model skuplji za 1.144 KM, pa tako njegove cijene u BiH startaju već od 20.999 KM sa PDV-om. Za tu cijenu dobija se model pokretan 1,2-litarskim 16V benzincem sa 75 KS opremljen razinom Authentique (ABS, ESP, pomoć pri kretanju na uzbrdici, LED dnevna svjetla, tempomat, elektrificirani prozori i retrovizori, prednji i bočni zračni jastuci, putni računar) i dodatnim paketom Cool, koji na sve navedeno donosi još i klima uređaj i Radio MP3 sa AUX, Bluetooth i USB konekcijom.

 

Novi Clio Grandtour je, kao i ostali Renault modeli u BiH, okrunjen garancijom od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara.

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA PROMOCIJE 

 

# # #

OBNOVLJENI RENAULT SCENIC I PUSTOLOVNI SCENIC XMOD STIGLI U BIH

Renault ponovo istražuje nove mogućnosti u klasi monovolumena. Dokaz toga je Scenic Xmod, provjereni uzor u klasi monovolumena ovaj put sa specifičnim obilježjima crossovera. Pustolovnih linija i još boljih voznih osobina, te sa inovativnim Extended Grip sistemom kontrole trakcije, ovaj je Scenic spreman za bijeg u nepoznato. Istovremeno, dokazani Renault Scenic i Grand Scenic za ovu su priliku osvježeni novim prednjim dijelom sa novim vizuelnim identitetom marke.

 

Nakon Captura, kao svojevrsne crossover izvedbe Clia IV, iz Renaulta nam stiže još jedan zanimljiv crossover - Scenic Xmod. Svojim robusnim izgledom, sposobnim TCe 130 benzincem i inovativnom Extended Grip kontrolom trakcije, ovaj će model upotpuniti ponudu francuskog MPV-a, vodećeg u svojoj klasi. 

 

Sportski elegantan, Scenic Xmod uspješno kombinuje izgled crossovera sa praktičnim vrijednostima MPV-a. Sa povećanim razmakom od tla (za 1 cm), atraktivnim felgama, suptilnim off-road dodacima, te hromiranim krovnim nosačima, Scenic Xmod izgleda poput malog terenca.

 

I u unutrašnjosti vlada robusna atmosfera, zahvaljujući velikoj centralnoj konzoli na kojoj je smještena kontrola Extended Grip kontrole trakcije, te komande multimedijalnog sistema, dok gornjim dijelom dominira TFT digitalni displej kao dio R-Link multimedijalnog sistema. Naravno sve praktične vrijednosti klasičnog Scenica, poput prtljažnika zapremine 555 litara i čak 70 litara prostora u pretincima su i dalje tu.

 

Scénic Xmod je prvo Renault vozilo, opremljeno Extended Grip sistemom. Ova napredna kontrola trakcije, omogućava savršen kontakt pogonskih točkova sa podlogom, nezavisno od uslova vožnje. Aktivira se ručno, preko kružnog kontrolera na centralnoj konzoli, a vozač može odabrati tri vida asistencije. U “Expert” modu, sistem kontroliše rad kočionog sistema, prilikom terenske vožnje, “Road” mode je uvijek aktivan i nudi standardnu asistenciju, dok “Loose Ground” mod optimizira funkcionisanje kočnica i papučice gasa, kako bi osigurao dobre mogućnosti na skliskoj ili rastresitoj podlozi. 

 

Kada su u pitanju “klasični” Scenic modeli, oni su osim novog izgleda, oplemenjeni i posljednjim dostignućima kada su u pitanju Energy pogonski agregati. Simbol Renaultovog konstruktorskog znanja, najnoviji motor iz palete ENERGY - TCe 130 - izuzetno je tih i dinamičan, te nudi istinski užitak u vožnji, dok obrtni moment od 205 Nm omogućava glatka i ugodna ubrzanja, a sve to prati potrošnja od od 6,2/100 km (6,4 l za Grand Scénic ). Obnovu zaokružuju Bose audio sistem, te R-Link multimedijalni sistem. 

 

Sve u svemu, Scenic je nakon 4.300.000 proizvedenih primjeraka od prvog predstavljanja 1996. godine, spreman za novi tržišni zalet. U BiH cijene obnovljenog Scenica i Grand Scenica startaju od 26.999 KM (Authentique 1.6 16v) odnosno 28.399 KM (Expression 1.6 16v) za Grand Scenic sa pet sjedišta, dok doplata za treći red sjedišta iznosi 1.030 KM. Inovativni Scenic Xmod može biti vaš već od 28.899 KM (Expression 1.6 16v).