29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Juni 2013 07:53

Jagodić zabrinut zbog povreda

Selektora U-21 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vladu Jagodića brine zdravstveni bilten njegove ekipe uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mladi "zmajevi" 11. juna u Zenici na stadionu "Bilino polje" odmjeriće snage sa vršnjacima iz Albanije, a upitan je nastup novopečenog reprezentativca Seada Hajrovića, Marija Kvesića, Muhameda Bešića i Seada Jakupovića.


"U kontrolnoj utakmici sa A reprezentacijom na 'Grbavici' Hajrović je dobio nezgodan udarac. Ima povredu zgloba i tek ovaj vikend će početi lagano trenirati. Bešić je bio na ljekarskim pretragama u Berlinu zbog ranijih problema sa rukom. Nije operisan, ali je upitno hoćemo li mu uspjeti bandažom omogućiti da nastupi protiv Albanije. Jakupović ima povredu glave i zgloba, dok se Kvesić žali na visoku temperaturu", objasnio je Jagodić.

 

Ipak, i pored poteškoća strateg bh. nada tvrdi da su njegovi izabranici pod imperativom pobjede:

"Mi želimo pobjedom otvoriti kvalifikacije i tako dodatno podići samopouzdanje pred mečeve kvalifikacija u septembru. Ova nova generacija mladih fudbalera BiH do sada je odigrala pet pripremnih utakmica i kada se sve sabere mogu biti zadovoljan i optimista. Naravno ako želimo pobjedu u utorak, Albaniju ne smijemo potcijeniti, jer to nije bezazlena ekipa".