28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Juni 2013 05:10

Treća nagrada Zeničanki Hani

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" ove godine obilježava 110 godina od osnivanja (1903.-2013.) te tim povodom organizira izložbu i dodjelu nagrada u srijedu u Galeriji "Preporod".  Ovogodišnji konkurs "Preporoda" je završen. Tema konkursa bila je "Osmijeh moje majke najljepši je dar". 

 

Članovi žirija za literarne radove Bisera Alikadić, Mujo Musagić i Alija Musić su donijeli odluku da se nagrada za prvo mjesto dodijeli Sabiri Jukan, učenici VIIIc razred OŠ "Edhem Mulabdić" iz  Gradačca, drugo mjesto pripalo je Lejli Ramić, učenici VIII1 razred "Druge osnovne škole" iz Brčko Distrikta, a nagrada za treće mjesto će se dodijeliti Hani Hasanbegović, učenici VIId razred OŠ "Musa Ćazim Ćatić" iz Zenice.

 

Članovi žirija za likovne radove Mirsada Baljić, Jasminko Mulaomerović, Mušo Šahman su donijeli odluku da se nagrada za prvo mjesto dodjeli Taniti Zukić, učenici Va razreda OŠ "Blagaj", drugo mjesto pripalo je Amaru Sabljici, učeniku VI2 razreda, OŠ "Hasan Kikić" iz Sarajeva i da se nagrada za treće mjesto dodijeli Adni Softić, učenici VIII razreda OŠ "Osmana Nakaš" iz Sarajeva.

 

Za poseban doprinos u realizaciji literarnog dijela konkursa nagrade će se dodijeliti i prosvjetnim radnicima Sabiri Bečirović, "OŠ Bužim", Murveti Zalihić, OŠ "Grbavica I" iz Sarajeva i Majdi Ovčini i OŠ "Klokotnica" iz Doboj-Istoka.

 

Za poseban doprinos u realizaciji likovnog dijela Konkursa nagrade će se dodijeliti Velidi Bašić, OŠ "Safvet-beg Bašagić" iz Visokog, Dariji Osmanagić, OŠ "Osman Nakaš" iz Sarajeva i Amiri Ćosić i OŠ "Pazar" iz Tuzle, saoćeno je Bošnjačke zajednica kulture "Preporod".