18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Maj 2013 14:13

Čelična rukavica 2013: raspored

U zeničkom hotelu Internacional danas je održana druga press konferencija Bokserskog kluba "Čelik"), a povodom održavanja  revije boksa "Čelična rukavica 2013". 


Prisutnim novinarima obratili su se gospoda Hajrudin Skender, predsjednik BK Čelik i Nusret Zuko, generalni sekretar BK Čelik. Kao što smo ranije objavili bokserski klub "Čelik" iz Zenice ovih dana vrši završne pripreme za 41. "Čeličnu rukavicu 2013", međunarodnu boksersku reviju, koja će se održati u subotu 01. juna u Zenici.  Ovogodišnja revija će se održati na poznatom zeničkom izletištu Bistričak. Prema izjavi organizatora, obezbjeđen je i odgovarajući, veliki šator od preduzeća"Tapas", ako bude potrebno zbog vremenskih uslova.

 

Na ovoj press konferenciji organizatori obznaniše da program na Bistričaku počinje već od jutarnjih sati, kada je planirana sjednica predsjedništva Bokserskog saveza BiH, trenerski seminari, čiščenje korita rijeke od ribnjaka do izlaza sa Bistričaka, (projekat "Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan" s ciljem razvoja svijesti kod mladih ljudi), zatim „Škola boksa u prirodi“ (od 11 do 13 sati),  kojoj će prisustvovati više od 200 mladih iz četiri osnovne škole iz Zenice. Organizatori su uz pomoć svoga sponzora, društva „Babić Biss Tours“ osigurali dva autobusa koja će prevoziti zainteresovane posjetioce na mjesto manifestacije. Polasci autobusa su u 10 i 11:30 sati ispred benzinske pumpe "Bis Tours" u Novoj Zenici. Za novinare je obezbjeđen prijevoz kombijem rudnika Zenica, koji polazi ispred hotela "Internacional" u 13 sati.

 

Održat će se 12 borbi, 10 u glavnom programu i dvije uvodne. U uvodnoj borbi nastupit će i djevojke u kategoriji do 60 kg i to zeničanka Aida Halać i tuzlanka Maja Jahić. "Na žalost nismo uspjeli osigurati vize za takmičare sa Kosova, pa će na reviji nastupiti najbolji bokseri iz BiH, Slovenije i Hrvatske", kaže Nusret Zuko. Planirane su nagrade za pobjednika revije, za najborbeniji par, ka i za najboljeg domaćeg boksera, plus novčane nagrade.


Program svečanog otvaranja 41. Međunarodne bokserske revije „Čelična rukavica 2013“ planiran je za subotu 01. juna 2013. godine u 14:00 sati, a glavne borbe na programu su od 15:00 sati, na Bistričaku kod Zenice.

 

Posjetioce na Bistričaku će zabavljati KUD iz Donje Gračanice – Zenica.

 

Evo planiranih borbi na 41. bokserskoj reviji "Čelična rukavica 2013":

Uvodne borbe:

do 60 kg: Aida Halać – Maja Jahić (Sloboda Tuzla);

do 69 kg: Almir Šahdan (Čelik) – Branislav Malinović (Radnik Bijeljina);

Glavni program borbi:

do 56 kg: Nehrudin Čikarić (Tuzla) – Borislav Gligorić (Radnik Bijeljina);

do 60 kg. Adem Fetahović (Ilidža) – Denis Zvijer (Slovenija);

do 60 kg: Jovica Jovanović (Novi Travnik) – Slobodan Jekić (Slavija);

do 69 kg: Armin Avdić (Banovići) – Adil Rušidi (Radnik Bijeljina);

do 75 kg: Josip Kršnik (Hrvatska) – Šmit Gal (Slovenija);

do 75 kg: Almir Skender (Čelik) – Enid Numanović (Banovići),

do 75 kg: Elmas Mujkanović (Čelik) – Ahmet Delalić (Kamp Peljto Sarajevo);

do 81 kg: Džemal Bošnjak (Ilidža) – Darko Kučuk (Slavija Banja Luka);

do 81 kg: Ibrahim Handanović (Čelik) – Matija Dišić (Slovenija);

+ 91 kg: Haris Najetović (Čelik) – Damir Dolar (Hrvatska);

 

 

E. Imamović za Zenicablog