29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Maj 2013 22:35

Galerija: Čelik-Gradačac 29:24

 U petom kolu doigravanja Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu za prvaka BiH, Liga 6, za sezonu 2012/2013.,večeras su u Zenici igrali su RK Čelik Zenica i  RK Gradačac. Utakmica je završena  rezultatom 29:24 (14:11) za Čelik;

 


Sastav RKČelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Milan Ivančev, Nermin Bašić, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Haso Ćosić,  Jasmin Beganović, Milan Duvnjak, Edin Gušić,  Edvin Begović, Amar Kobilica, Almir Rekanović. (Trener: Zdenko Antović);

 

Sastav RK Gradačac: Halilković, Hasanbašić, Doborac Damir, Hečimović, Ilić, Hrnjić, Šerenac, Duraković, Brisrtić, Kadić, Šečić, Isić, Mutapčić, Šijaković. (Trener. Mehmed Doborac);


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (8), Aldin Begagić i Milan Duvnjak po (5) golova;

Najefikasniji kod Gradačca: Doborac Damir (10) i Šijaković (7) golova;

Sedmerci za Čelik: 4 (4);  Sedmerci za Gradačac: 8 (9);

Isključenja: Čelik (8' ) i Gradačac(4' );

Odbrane golmana: Starčević (Čelik) 14 odbrana, Mutapčić (Gradačac) 14 odbrana;

 

U drugoj utakmici pred svojom publikom u doigravanju Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu za prvaka BiH, Liga 6, rukometaši Čelika zasluženo su pobjedili  Gradačac i tako ostvarili drugu pobjedu.

U velikoj igri domaćih, ostvarena je velika pobjeda nad favorizovanom i vrlodobrom ekipom Gradačca. Igračem utakmice proglašen je igrač Čelika, Davor Kadić, koji je i na početku utakmice primio čestitke za rođenje prinove u porodici.

Kretanje rezultata:

Gotovo, tokom cijele utakmice Čelik je bio u vođstvu, a gosti su uspjeli samo tri puta da izjednače rezultat i to na početku utakmice: (1:1), (2:2) i (3:3). To vođstvo je bilo deset puta po četiri gola. Prvi put Čelik je povečao na pet golova prednosti u 46. minuti (22:17), a ovo vođstvo se povečelo i na +8 golova prednosti u 50. minuti (25:17) i (26:18) u 52. minuti. Do kraja utakmice, gosti su uspjeli samo da umanje poraz na -5 golova i konačan rezultat je ostao 29:24 u korist, večeras, odličnog Čelika.

Inače, u ligaškom takmičenju Čelik je bio bolji od Gradačca u Zenici (33:30), a Gradačac je bio bolji u Gradačcu (37:28).

Prije početka utakmice odata je počast fatihom ili minutom šutnje, za nedavno preminulog sportskog radnika iz Zenice, Fikreta Mujezinovića-Ravanelija.

 

I naredna dva kola zenički Čelik je, ponovo, domaćin i to u srijedu, 22.maja, Slogi iz Doboja i u subotu 25.maja, Izviđaču iz Ljubuškog.

 

Parovi petog kola (18.maj 2013.):

Čelik – Gradačac 29:24

Konjuh – Borac m:tel 

Sloga - Izviđač Mi grupa 

 

E. Imamović za Zenicablog