28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Maj 2013 00:00

Čelik večeras dočekuje Konjuh

Rukometaši ,,Čelika'', ovogodišni pobjednici Premijer lige BiH,  u Gradskoj areni su održali posljednji dvosatni trening pred važnu utakmicu u ,,Ligi 6'' za doigravanje pred svojom publikom. Prvu utakmicu pred svojom publikom u Gradskoj areni, s početkom u 19.00 sati, ,,Čelik'' igra sa odličnom ekipom ,,Konjuha'' iz Živinica.

 

Na treningu bili su svi igrači ,,Čelika'', a uigravana je posbeno linija odbrane. ,,Frcale'' su varnice izmedju napadača i odbra-ne, tako da je trener Zdenko Antović na kraju bio zadovoljan urađenim na ovom treningu: 

 

 

- Posebno smo uigravali našu odbranu, jer je ona u posljednjim utakmicama bila slabiji dio naše igre. Nadam se da ćemo naći ,,ključ'' za jak  napad ,,Konjuha'' i da ćemo uknjižiti tri prva boda u,,Ligi 6'' – kaže trener ,,Čelika'' Zdenko Antović.  Povrede najboljeg igrača ,,Čelika'' u mnogim utakmicama - desnog beka Elvisa Brkića i mladog  Mirze Dervenčića, lijevog beka, su gotovo potpuno zaliječene, tako da će ,,Čelik'' utakmicu započeti u svom najboljem sastavu.  Mirza Dervenčić, koji obožava da igra pred svojom publikom i od koga se mnogo očekuje,  ističe:

 

- Potpuno sam spreman za ovu utakmicu! Daću sve od sebe da osvojima tri boda protiv jakog ,,Konjuha''!  Željan sam igre, nakon pauze zbog  povrede noge, ali sad sam potpuno spreman  i očekujem sigurnu našu pobjedu – kaže Dervenčić. Nakon  treninga polusatni sastanak sa igračima i stručnim vođstvom ,,Čelika'' održao je i predsjednik Kluba Pane Škrbić, koji je istakao da od igrača traži i očekuje maksimalno zalaganje i borenost, te da u ovoj utakmici ne dolazi u obzir ništa drugo osim pobjede.

 

- Iako je,,Konjuh'' izuzetno jaka ekipa, koja se ne smije potcijeniti, vjerujem u vas i u to da samo borbenošću i zalaganjem, bukvalnim ,,bacanjem'' za svakom loptom  -  možemo  ,,Konjuh'' sportski nadigrati i potući.  Utakmica protiv ,,Konjuha'' je naše ,,biti ili ne biti'' i mi moramo mobilisati sve i posljednje atome naše snage i ovu utakmici dobiti! Takođe, nadam se i pozivam ih - da nas u što većem broju podrži i naša vjerna publika.  Pozivam sve Zeničane koji vole ovaj sport i ovaj grad da nam pomognu u odlučnoj nakani da pobijedimo ,,Konjuh''. Na utakmice ,,Konjuha'', u to smo se uvjerili na utakmici protiv ,,Čelika'' kad smo igrali u Živinicama, u dvoranu kapaciteta  od 800 mjesta dođe više od 1.200 posjetilaca i to sa plaćenim ulaznicama! Pokažimo i mi svima da volimo ovaj grad i ovaj sport i da zaslužujemo takmičenje u Regionlanoj ligi – rekao je  Škrbić.