20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 21 April 2013 04:55

Galerija:Mladi SDA na Bistričaku

 Asocijacija mladih SDA Zenica je održala manifestaciju:Proljeće sa mladima SDA Zenica-Bistričak 2013. Na prelijepom odmaralištu Bistričak, uz prelijepo vrijeme stotine prisutnih mladih je imalo mogućnost koju su i iskoristili da se druže uz dobro organizovan program sa velikim brojem sportskih sadržaja (basket, mali nogomet, odbojka, potezanje konopca i dr), kao i uz bogat kulturno-zabavni program, foklorne igre koje su nam prezentovali KUD Orahovica i KUD Plamen.

 

Organizacioni odbor za prisutne članove i simpatizere Asocijacije mladih SDA Zenica je pripremio zajednički ručak za sve prisutne uz kazan s grahom i bosanskom kahvom iz visočke džezve. Svojim prisustvom počastilo nas je i Predsjedništvo Asocijacije mladih SDA BiH na čelu sa predsjednikom Salmirom Kaplanom. Na Bistričaku je održana i sjednica AM SDA BiH, što pokazuje da rad AM SDA Zenica je prepoznato od kolega iz čitave BiH.

 

Asocijacija mladih SDA Zenica je poklonila tokom ove manifestacije svježe iscrtana tri sportska terena na korištenje, kao i ofarbane fudbalske golove i koševe. Željeli smo ovom aktivnošću naše prisustvo na izletištu Bistričak oplemeniti i jednim hairli djelom, za mlade Zenice. Takođe su članovi Asocijacije mladih SDA Zenica očistili zelene površine u blizini pansiona Bistričak i posadili su i sadnice bora i smrća na nekoliko lokacija.

 

Veliki broj članova AM SDA Zenica i naših prijatelja bio je uključen u organizaciji ove manifestacije. Hvala im na doprinosu,bili su sjajni. Hvala Sejadu, Emini, Jasminu, Adiju, Emiru, Miralemu, Rami, Muhamedu, Jasminu, Elfadu, Aldinu, Harunu, Eldinu, Berini, Omeru, Dženani, Ćazimu, Melihu, Hajranu, Adnanu, Harisu, Selimu, Amelu, Sanidu, Dženiti, Mirsadu, Senadu i mnogim drugim aktivistima koji su doprinjeli i pomogli nam da ovu manifestaciju uspješno organizujemo... Mladi nisu samo budućnost, mladi su i sadašnjost Bosne i Hercegovine.

 

Asocijacija mladih SDA Zenica