16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 April 2013 17:28

Jusić i Jagodić uoči utakmice

 

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom Polju dočekuju ekipu Zvijezdu iz Gradačca, a nakon poraza u Banja Luci od Borca izabranici trenera Jagodića nemaju mnogo izbora kada se utakmice igraju na domaćem terenu osim tri boda koja će ih ostaviti u vrhu tabele. Na današnjoj press konferenciji trener Zeničana bio je optimističan, ali uz dosta opreza i respekta prema sutrašnjem protivniku.


 

"Zvijezda je dosta nezgodna ekipa koja ima glavu i rep, te nas sigurno čeka težak zadatak. Najbitnije je da se igrači oporavljaju od teškog terena u Banja Luci i potrošili smo se tako da je ovih dana prije naredne utakmice najbitnija rekoperacija i osvježavanje igrača. Mi smo favoriti u Zenici i tako se moramo ponašati, ali i na terenu dokazati te osvojiti tri boda. Zvijezda ima svoje specifičnosti u igri i oni jedva čekaju igrati na ovom lijepom terenu, tako da očekujem od gostiju da pokušaju iz kontranapada preko Džafića i Diatte ugroziti naš gol, ali mi ćemo sve učiniti da ih onemogučimo", nada se trener Zeničana koji je dodao:

 

"Mi smo raščistili situaciju što se tiče igrača , te u ovom trenutku koristimo 13-14 igrača,a ja se nadam da nećemo dovesti ovu utakmicu u pitanje kao što smo to uradili protiv Travnika i to nam je jedno veliko iskustvo. Zvijezda je puno ozbiljnija ekipa i moramo biti koncentrisani od prvog do zadnjeg sudijskog zvižduka. U ekipu se vrača Darko Mišić, a osim Anida Travančića koji je dobio crveni karton u Banja Luci svi su spremni da pokažu da je u Banja Luci bio samo loš dan".

 

Emir Jusić stoper Zeničana očekuje sutra novu domaću pobjedu

 

"Zaboravili smo na poraz od Borca i sve misli su usmjerene prema sutrašnjem protivniku. Mi ćemo pokušati agresivnom igrom od početka postići što prije gol kako bi nam poslije bilo lakše igrati, a ukoliko ispunimo sve zamisli trenera ne sumnjam u nova tri boda. Poštujemo naše goste i sigurno da nam neće biti lako pobjediti ekipu koja je sigurno kvalitetna iako im trenutna pozicija na tabeli to ne govori. Sa nova tri boda zadržat ćemo poziciju u vrhu tabele pred naredne teške utakmice koje nas očekuju", kazao je 26-godišnji Jusić.

 

Vjerovatni sastav: Adilović, Mišić, Lakičević, Horić, Jusić, Bajraktarević, Barać, Dedić, Stajić, Mešanović i Kajkut.

 
(sportsport.ba - foto: J. Hadžić)