29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 April 2013 10:15

Šesti Sajam kreditiranja

Udruženje „Naša djeca” Zenica u saradnji sa Udruženjem Infohouse iz Sarajeva realizuje projekat Volontiraj – Kreditiraj. Ovaj projekat se realizuje na području cijele Bosne i Hercegovine. Jedna od aktivnosti ovog projekta je „Sajam kreditiranja”. 

 

 

ŠESTI SAJAM KREDITIRANJA bit će organiziran 12.04.2013. godine (12:00) u prostorijama Doma mladih na Skenderiji u Sarajevu, a učestvovat će više od 600 učenika. Učenici iz više od 100 srednjih škola i više od 40 bh gradova predstavit će projekte i takmičiti se za sredstva iz fonda Socijalni dan 2012. godine

 

Mladi će po prvi put, tokom jednosatne sesije pod nazivom „KUTAK S MINISTROM“, imati priliku razgovarati sa Federalnim ministrom obrazovanja i nauke Damirom Mašićem i pokušati dobiti odgovore na pitanja koja su od interesa mladih.

 

SAJAM KREDITIRANJA bit će organiziran s ciljem povezivanja i ujednjavanja obrazovnih ustanova, profesora, privrednika, predstavnika vlasti iz svih regija Bosne i Hercegovine, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja. Cilj je podrška mladima i njihovim idejama o boljem i kvalitetnijem  životu u svojoj sredini, što će učenici i pokazati prezentiranjem njihovih projekata. 

 

Nakon šest godina trajanja projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ zaposleno je više od 7.000 srednjoškolaca iz cijele BiH prilikom čega su zarađivali sredstva za projekte koje će realizovati u svojim lokalnim zajednicama.

 

"Naša djeca" Zenica

Tel/fax: 032/222-611

http://www.activezenica.com