29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Mart 2013 03:38

SBB odgovorio SDA-u

Retorika SDA i zamjena teza, u saopćenjima za javnost, kontinuirano  pokazuju da gdje god se trebaju zamijeniti “bogomdani” kadrovi SDA, drugi  su neprihvatljivi. Novi udar na izbor v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenice pokazuje da se svi SDA neistomišljenici ove partije  vrijeđaju na ljudskom i profesionalnom novou. SBB poručuje da ne “troši”  i ne “iskopava” ljude, što je  u najmanju ruku nepristojno vrijeđanje i omalovažavanje onih koji su se kandidirali. 

 

 

SBB podjseća da je naš kadar, dr. Bahrudin Hasanbašić,  svoju dužnost v.d. direktora odradio pošteno i na lični zahtjev odbio kandidaturu za direktora. Vršilac dužnosti direktora, dr. Hasanbašić, za šest mjeseci uštedio je KBZ preko 600.000 KM. Naglašavamo da su SDA-ovi direktori ovu ustanovu, koja broji 1500 uposlenih i koja je odgovorna  za zdravlje  gotovo pola miliona ljudi, upravo doveli u dubiozu od 26 miliona KM. Vođenje “dobre politike” s neiskopavanim, već kadrovicima “s grane” i nerealnim upošljavanjem na određeno vrijeme, svakoga samo ne najvažnijih – ljekara,  kupovali su glasove i čuvali svoje pozicije.


 Upravo zbog takvog vođenja KB Zenica, SBB nastoji da imenuje v.d. direktora koji će na najbolji način, ali i pošteno, ispraviti pogrešno i krimogeno vođenje Kantonalne bolnice Zenica. Zaključak koji se sam nameće jeste  da SBB i SDP imaju itekako  kvalitetne kadrove, ali izbor se vrši na demokratski način. Priznajemo, mi ne znamo napraviti “tim” koji će KB Zenica, kao mnoge druge  brojne državne  ustanove uništiti što smo svjedoci proteklih 17 godina. Boreći se za, uistinu, bolju budućnost, na kraju se pitamo ko je vodio i doveo ovu državu pa i grad Zenicu u današnje stanje? SBB BiH sigurno nije. 

 

S poštovanjem,

Kantonalni odbor SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona