19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 01:21

Čelik danas igra u Gračanici

 

Danas (subota) u 18 sati u Gradskoj dvorani u Gračanici, ,,Čelik'' gostuje kod  RK ,,Gračanica''. U Gračanicu danas poslije podne ,,Čelik'' putuje u trenutno najboljem sastavu. Raspoloženje i atmosfera u ekipi je dobra i igrači i stručno vođstvo tima se nada najboljem. Trener ,,Čelika'' Zdeno Antović pred ovu utakmicu kaže: 


- Ovo je prvi ozbilniji ispit moje ekipe u ovom prvenstvu otkako je ja vodim. Pobjeda bi nam dobro došla i nije neostvariva. Čak pet ekipa, pored nas, konkuriše za plasman za prva tri mjesta u Premijer ligi BiH, koja donose plasman u ,,Ligu 6''  za šampiona džave. Tu su i Gračanica, Gradačac, Goražde, Konjuh, Čapljina. U prvih četiri-pet kola mnogo toga će se ,,odmotati''. Zato je ova utakmica veoma važna  – ističe Antović. 

 

- U Gračanicu ne idemo sa ,,bijelom zastavom''. Mada se Gračanica pojačala u odnosu na utakmice iz prošle godine,  kada smo ih pobijedili u obje prvenstvene utakmice i kod kuće i kod njih  (jači su prije svega za repreze-ntativca  BiH Tarika Medžića) – ja se ipak nadam pobjedi našeg tima – izjavio je kapiten ,,Čelika'' Aldin Begagić. 


Slično je mišljenje i ostalih igrača, a mladi Almir Rekanović, koji je prvi put u životu nastupio za prvu ekipu ,,Čelika'' prošlog petka protiv RK ,,Kaknja'' i zabio jedan gol  (ima svega 16 godina i vrlo dobar je učenik zeničke Prve  Gmnazije) kaže:

 

- Sretan sam što prvi put putujem sa prvotimcima. Ako mi trener ukaže povjerenje makar i nekoliko minuta – daću sve od sebe i ponovo zabiti koji gol. Vjerujem da ćemo iz Gračanice donijeti tri boda u Zenicu! – kaže mladi Rekanović. Spisak igrača koji putuju za Gračanicu su: Aldin Begagić, Milan Ivančev, Mirza Dervenčić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Amar Kobilica, Davor Kadić, Milan Duvnjak, Edvin Begović, Haso Ćosić, Dragan Starčević, Ahmet Kovač, Jasmin Beganović, Nerko Bašić,  Edin Gušić i 16-godišji Almir Rekanović.