29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 04:08

SBB odgovorio SDA-u

 

Demant saopćenju za javnost OO SDA Zenica od 07.02.2013. godine - Da se radi o još jednom pokušaju prikrivanja neodgovornosti prema lokalnoj zajednici i lažima od strane SDA, kao i aktuelnog načelnika Huseina Smajlovića, te prebacivanju odgovornosti na SBB BiH, svjedoči zaključak Općinskog Vijeća o davanju prethodne saglasnosti za dodjelu koncesija za eksploataciju mineralnog resursa krečnjaka „Radići“ kod Zenice, br. 01-01-14952/10 od 17. Septembra 2010. godine, a koju OO SDA Zenica svjesno prikriva.

Davanje predmetne saglasnosti Općinskom vijeću Zenica izvršeno je na osnovu saglasnosti tadašnjeg  ministra privrede u Zeničko-dobojskom kantonu, Fahrudina Omerhodžića iz SDA, aktom br. 04-18-3350-1/10 od 18.07.2010. godine, a u okviru čega su date:

 

- Studija o ekonomskoj opravdanosti

- Saglasnost ministra za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog  naslijeđa BiH

- Stručno mišljenje za lociranje kamenoloma

- Izvod iz prostornog plana Zeničko-dobojskog kantona

 

Dakle, dolaskom našeg ministra sve je već bilo pripremljeno i zakonski uokvireno za potpis. Naš ministar nije više imao mogućnosti da reagira i potpisao je dobro pripremljen akt i da to nije učinio, SDA bi po dobro uigranoj proceduri pokrenula tužbu protiv istog. Ukoliko se načelnik Smajlović i SDA protive ovoj suglasnosti, bit će nam zadovoljstvo da na narednoj sjednici Općinskog Vijeća Zenica povuku istu.

 

Što se tiče odmarališa u Dučama i njegovog tobožnjeg povratka Zenici, stvar je više nego komična. Hrvatska je, za razliku od BiH, kakvu je pravila SDA, pravno uređena država i bilo je dovoljno samo podnijeti uredan zahtjev za povrat, jer je predmetno odmaralište od strane komunističkih vlasti bilo uredno uknjiženo na Zenicu. Da je bilo iole mogućnosti da se isto otuđi, SDA-ova administracija bi kroz kriminalne talove i ovo odmaralište „klepila“ kao što je učinila sa mnoštvom naše imovine širom Srbije, Hrvatske i BiH (hotel „Zenit“, naftni terminali, itd.) 

 

 

S poštovanjem,

 

Kantonalni odbor SBB BiH

Zeničko-dobojskog kantona