19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Februar 2013 09:37

Pušteni maloljetni razbojnici

 

Sudija za maloljetnike Općinskog suda u Zenici Slavica Džaferović je jučer odbila zahtjev Tužilaštva ZDK da odredi pritvor Amelu Arnautu i Admiru Ćelebiću, maloljetnicima osumnjičenim za oružano razbojništvo, koje se u utorak uvečer dogodilo nad vlasnikom zlatare Gold u centru Zenice.

 

Dvojica maskiranih sa fantomkama na glavama, uz prijetnju automatskim oružjem su ukrali jedanaest zlatnih ogrlica, te pobjegli. Policija je pronašla dio ukradenog nakita, ali i pušku, dva pištolja i nož u jednom šahtu, te kući jednog od osumnjičenih.

 

Obojica su osumnjičeni za razbojništvo, te nedozvoljeno držanje oružja. Sutkinja Džaferović je u svojoj odluci navela da osumnjičeni «ne smiju napuštati svoje domove, osim kada idu u školu, te da se i takvom mjerom može voditi istražni period, prije podizanja optužnice.

 

Policija je zadužena da kontroliše da li Arnaut i ćelebić, sa svojim roditeljima provode odluku, te da li kuće napuštaju isključivo dok idu u ovdašnje srednje škole. Provedbu određenih mjera nadzora i kontrole dobili su i službenici zeničkog Centra za socijalni rad.