18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Januar 2013 15:00

SDP-sjednica Vijeća o grijanju

 

Sve učestaliji prekidi u snadbjevanju grada toplotnom energijom opravdano izazivaju zabrinutost i nezadovoljstvo građana Zenice. Sem što skupo plaćaju nefleksibilno i  loše grijanje, građani su svakodnevno zabrinuti da će im stanovi i poslovni prostori biti hladni. Samo u ovoj sezoni u tri navrata su bili  evidentirani  prekidi grijanja, što je  za  posljedicu imalo odgađanje nastave u školama te skraćenju časova i radnog vremena.

 

To je izazvalo i dodatne troškove građanima koji su bili prinuđeni koristiti alternativne izvore topline,  pa je sve veći broj onih koji se isključuju sa centralnog grijanja. Mi u SDP-u, smo svjesni složenosti ovog problema. Zbog toga je  Klub vijećnika SDP BiH Zenica u OV,  a u skladu sa Poslovnikom o radu Vijeća, zatražio vanrednu sjednicu  Općinskog vijeća. Vijeće općine Zenica mora preuzeti svoj dio odgovornosti za ovaj problem, prestati biti produžena ruka Načelnika i glasačka mašina  za  njegove projekte, dok se  stvarni svakodnevni problem građana „  guraju pod tepih „.

 

Cilj nam je da ovaj saziv Općinskog vijeća do kraja svog mandata donese ključne odluke vezane za grijanje grada, koje podrazumjevaju, fleksibilnost, sigurnost i  kontinuitet u snadbjevanju toplotnom energijom, po prihvatljivim cijenama. Rezultat ovih odluka treba da bude i  sanacija stanja u  JP „ Grijanje „ Zenica koje je opterećeno brojnim problemima.


OO SDP BiH Zenica

Odjel za kontakte sa javnošću