23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Decembar 2012 10:44

Kulkarni: Radnici nemaju razlog

Generalni direktor ArcelorMittala, Mukund Kulkarni, izjavio je jučer za Radio-televiziju Zenica da uprava ove kompanije ulaže velike napore da osigura kontinuitet proizvodnje i prodaje čelika i obezbijedi posao za radnike, te da ni u jednom trenutku plate i druge obaveze prema radnicima, nisu došli u pitanje, niti plaćanje doprinosa i obaveza prema državi.

 

Jedan broj radnika koji je svojevoljno potpisao ugovore o otpremninama praktično je spasio preostala radna mjesta, izjavio je. - Od 2010. godine kada je pokrenuta integralna proizvodnja, u okviru projekta Fenix ArcelorMittal je uložio 41.8 miliona američkih dolara u ekološke projekte na Koksari, Aglomeraciji, BOF-ovoj Čeličani i Energetici, a u poboljšanje standarda proizvodnje nastavila je ulagati i tokom 2012. godine.

 

- U ovoj godini započeli smo projekte na Visokoj peći, Koksari i Aglomeraciji, na koje planiramo utrošiti dodatnih 13 miliona američkih dolara, - izjavio je Kulkarni. On je dodao da radnici ArcelorMittala, koji su za četvrtak najavili proteste pred upravom, zahtijevajući od kompanije poštivanje radnog zakonodavtsva, nemaju zašto biti nezadovoljni.