28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Septembar 2012 14:45

Stranačka saopćenja o pucnjavi

Povodom dešavanja u Staroj Čaršiji oglasile su se Naša stranka, Narodna stranka Radom za boljitak  i Stranka za narod. Integralno prenosimo sva tri saopćenja .

 

 

Naša stranka traži hitne mjere za sigurnost građane Zenice - HOĆEMO MIRNU ZENICU (Zenica, 23. septembra/rujna, 2012.) U povodu šokantnog oružanog obračuna, koji se u subotu uveče dogodio u centru Zenice i u kojem je, kao nevina žrtva, smrtno stradao 18-godišnji učenik Amer Pivić, Općinski odbor Naše stranke Zenica traži najenergičniju akciju svih općinskih i državnih institucija te donošenje hitnih mjera za potpunu sigurnost građana. "Porodici nesretnog Amera izražavamo najdublje saučešće", istakao je Josip Dujmović, član Općinskog odbora Naše stranke Zenica. Tragedija je utoliko besmislenija i odgovornost vlasti veća, jer nije prva. Samo u četiri zadnje godine dogodilo se desetak oružanih sukoba sa smrtnim ishodima ili teškim ranjavanjem. Jedna žrtva je previše, a ovoliko ponavljanje je već puno ranije bio znak za alarm. Da je to shvaćeno, jedan mladi život bi bio spašen – stoji u saopštenju Naše stranke Zenica. "Zahtjev da se zaštite životi ljudi više nije stvar bilo koje političke opcije, već neupitnog prava svih nas da budemo sigurni na svojim ulicama i da ne strepimo nad sudbinom, pogotovo naše djece", zaključuje Josip Dujmović.

NAŠA STRANKA

...............................................................................................................................

 

 Događaj koji je  potresao Zenicu, ubistvo jednog mladog nevinog čovjeka, pokazao je da je ovaj grad već odavno postao opasno mjesto za život. Sve više se osjeća nesigurnost građana, a naročito roditelja. A nadležni i dalje ćute i nijemo posmatraju. Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak, smatramo da je krajnje vrijeme da se ovakve stvari prestanu događati. Tražimo od odgovornih da Zenica napokon postane miran grad u kojem se roditelji neće brinuti za sigurnost svoje djece. Narodna stranka Radom za boljitak izražava duboku žalost roditeljima nastradalog Amera Pivića, uz želju da se više nikada nikome ovakvo nešto ne dogodi.

NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK

.............................................................................................................................

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - Povodom pucnjave na javnom mjestu u vrijeme kada je taj dio grada ispunjen prolaznicima i šetaćima izražavamo našu punu zabrinutost stanjem bezbjednosti u gradu.Pitamo se da li u našem gradu policija radi svoj posao i odakle toliko oružje i municija u rukama mladih koji u nedostatku radnih mjesta i organizovanog života svoju energiju upotrebljavaju u fizičkim i vatrenim okršajima. Zgroženi smo činjenicom da u normalno vrijeme nismo sigurni na ulicama Zenice. U potpunosti podržavamo okupljanje građana na mjestu pucnjave pod sloganom “Hoćemo mirnu Zenicu!”koje je inicirano na društvenim mrežama.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU STRANKE ZA NAROD