29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Juli 2012 02:54

Burić ostaje u Lehu

Nakon skoro dva mjeseca pregovora između Poljskog Lecha iz Poznana i našeg internacionalca i golmana Jasmina Burića jučer je dogovoren produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo.Svakako da su najviše zadovoljni navijači ovog kluba jer je 25-godišnji bio najbolji igrač kluba u prošloj sezoni u kojoj su izborili igranje u Evropi.

 

„Produžio sam ugovor na četiri godine i veoma sam sretan, pregovori su bili dugi i na kraju smo se našli negdje na sredini.Ljudi me ovdje cijene i zadovoljan sam što ostajem u klubu sa kojim sam osvojio sve u Poljskoj, a skoro svake sezone igramo u Evropi“, kazao je za Scsport.ba Burić.

 

„Azerbejdžanci nisu nimalo naivna ekipa, iako svi misle da ćemo lagano proći u narednu rundu takmičenja, varaju se. Moramo odigrati puno kvalitetnije u odnosu na prvi susret ukoliko želimo proći dalje“ oprezan je nekadašnji golman Čelika. Lech u narednoj sezoni želi vratiti titulu prvaka države u Poznan.

 

„Ambicije kluba su da probamo osvojiti titulu, te da kroz ova pretkola izborimo grupnu fazu Evropske lige.Pred nama je težak zadatak, ali pokušat ćemo ostvariti cilj“, istakao je Burić.