29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juli 2012 02:47

SDP ZDK o Komšiću

Povodom aktuelne politčke situacije u Bosni i Hercegovini KO SDP BiH ZDK je dužan javnost upoznati sa zaključcima koji su usvojeni na 38. Sjednici Predsjedništva KO SDP BiH ZDK koja je održana u Zenici.

• Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK daje punu podršku Predsjedništvu SDP BiH u iznalaženju najboljeg mogućeg ustavnog rješenja kada je u pitanju implementacija presude Suda za ljudska prava iz Strazbura u predmetu Sjedić – Finci;

• Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK odluku Željka Komšića o napuštanju SDP BIH smatra neprincipijelnim, nekorektnim i neodgovornim postupkom. Posebno ističemo činjenicu da je Željko Komšić kao mlad čovjek stekao punu političku afirmaciju zahvaljujući SDP BIH. KO SDP BIH ZDK traži od Željka Komšića da konsekventno podnesenoj ostavci u članstvu SDP BiH postupi isto tako i kao član Predsjedništva BiH i podnese ostavku na tu funkciju na koju je došao zahvaljujući glasovima birača SDP BIH

• Predsjedništvo KO SDP BiH zahtjeva od Predsjedništva SDP BiH da se urgentno Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine u FBiH stavi u primjenu i da se formira podhitno agencija koja će voditi u skladu sa donesenim zakonom sve aktivnosti.

• Predjsedništvo KO SDP BiH ZDK daje punu podršku rukovodstvu SDP BiH kao i Glavnom odobru SDP BIH na dosada vođenim aktivnostima u cilju rekonstrukcije vlasti na svim razinama i na daljem istrajavanju da se ovaj porces dovede do kraja.