25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Maj 2012 00:54

Bowling: Omerašević najbolji

RAMO OMERAŠEVIĆ POBJEDNIK BOWLING MASTERA 2012.

Bowling Master 2012. donio nam je pregršt dobrih rezultata i odličnih igara. Bowling Master, u organizaciji BK Zenikoma, održavao se od ponedeljka 21.05.2012. do subote 26.02.2012. te je samim tim dobio epitet najbolje organizovanog turnira sa največim nagradnim fondom do sada održanim u Kuglani Zenica.

 

Učešće u Bowling Masteru ove godine uzelo je 64 igrača koji su igrali u 15 kvalifikacionih squadova. Među 64 takmičara, večinom igrača Bowling lige BiH bilo je i nekoliko amatera, te juniora i starijih lica. Tako nas je svojim učešćem počastila i počasna učesnica Bowling Mastera Esma Dizdarević koja je i otvorila kvalifikacije prvog dana turnira.

Redali su se tako pobjednici kvalifikacionih dana, i kvalifikacionih squadova, a na kraju kroz cilj u kvalifikacijama, prvi je prošao igrač Minexa Nermin Begović sa odličnih 627 poena iz 3 igre. Bitno je napomenuti i to da se ovogodišnji Master igrao po principu eliminatora, pa je prolaz dalje ostvarivalo 24 prvoplasiranih igrača iz kvalifikacija. Igrači plasirani od 9. do 24. mjesta igrali su Final step 1, a osam prvoplasiranih iz Final step-a 1 igralo je protiv igrača koji su u kvalifikacijama bili plasirani od 1. do 8. mjesta i to po principu prvi protiv šesnaestog, drugi protiv petnaestog itd.

 

U Final stepu 2 već je došlo do žestokih okršaja, a bitno je izdvojiti odličnu igru šesnaestoplasiranog Armina Kurtagića protiv prvoplasiranog Nermina Begovića, tako je mlada uzdanica ekipe TKM odnio pobjedu za svega 2 poena i tako se plasirao dalje u Final step 3.

 

Final step 3 je bio jednako neizvjestan i borben, a sastajali su se Sead Medarić (Termilka) - Armin Kurtagić (TKM), Dušan Stojaković (Dalcom) - Armin Husić (River), Zvonko Radović (Minex) - Zarfija Okić (Minex) i Damir Bajramović (Club 072) - Ramo Omerašević (Zenikom). U samu završnicu, tzv ELIMINATOR, plasirali su se Sead Medarić, Zvonko Radović, Armin Husić i Ramo Omerašević.

 

Eliminator je bio strašan i dostojan finala najboljeg turnira godine, a pobjednike su odlučivale bukvalno nijanse. Tako je prvi ispao Armin Husić te se plasirao na 4. mjesto. Drugi je ispao Zvonko Radović, te se plasirao na 3. mjesto, a u borbi za prvo mjesto ostala su dva najbolja igrača Bowling lige BiH i trenutno prvoplasirani u pojedinačnom poretku lige Ramo Omerašević i drugoplasirani Sead Medarić, te su u finalu i pokazali zašto su najbolji. Samo finale bilo je za nepovjerovati i za infarkta. Ramo je krenuo splitom, dok je Sead održavao sigurnu igru uz jedan split u šestom bacanju. Redali su se dobri udarci, strikeovi i čišćenja do presudnog 9. bacanja kada oba igrača bacaju po split. U tom trenutku Sead je imao 7 čunjeva prednosti pri rezultatu 154:161. Sead do kraja baca 181 te Ramu stavlja na veliki ispit i daje mu zadaću dostojnu vodećeg igrača Bowling lige BiH. Ramo baca prvi i drugi strike, te mu treba 8 čunjeva da ponese titulu prvog igrača Bowling Mastera 2012., ali finale ne bi bilo finale da nema drame. Ramo obara 7 čunjeva te tako odvodi finalni okršaj na penale, odnosno kako se to u bowlingu zove "one ball roll off" gdje igrači bacaju po jedno bacanje bez čišćenja. Prvi je na stazu izašao Sead, te oborio 8 čunjeva, a nakon njega Ramo je oborio svih 10 ili popularni Strike, nakon čega je nastao opšti delirijum u Kuglani Zenica, te su Ramini klupski saigrači odmah uletili na staze da zajedno sa svojim igračem proslave titulu.

 

Na kraju konačan poredak prvih osam izgledao je ovako :
1. Ramo Omerašević
2. Sead Medarić
3. Zvonko Radović
4. Armin Husić
5. Dušan Stojaković
6. Zarfija Okić
7. Damir Bajramović
8. Armin Kurtagić

 

Nagrađeni su još i :
Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji : Nermin Begović (247)
Najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji : Sanela Hasagić (224)
Najbolje plasirani amater : Zerina Hasagić
Najveći baksuz kvalifikacija (kralj splitova) : Adis Alekić (9)
Najmlađa učesnica : Zerina Hasagić
Najmlađi učesnik : Amar Subotić

 

Na kraju turnira održana je dodjela nagrada i priznanja, a ovogodišnji nagradni fond turnira iznosio je 1200 KM, a isto tako dodjeljene su tombole večini učesnika turnira, a nakon svega, atmosferu su upotpunili svojim nastupom grupa Unplugged Nesh.

 

bowmast1