08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 April 2012 11:58

EESTEC - High 5 for LC Sarajevo

EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) je udruženje studenata Elektrotehnike Evrope osnovano još 1984. godine čija je vizija ujedinjenje studenata elektrotehnike širom Evrope s ciljem poboljšanja kako akademskog, tako i socijalnog života. Naš Lokalni Komitet EESTEC LC Sarajevo osnovan je 2006. godine i broji 150 mladih i ambicioznih studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo. Svim članovima LC Sarajevo pruža mogućnost ostvarenja internacionalne karijere, te usavršavanje u stručnim znanjima i stranim jezicima.

LC Sarajevo iza sebe ima niz uspješno ostvarenih projekata, kao što su: eNews (magazin studenata elektrotehnike), EESTEC Congress (održava se jednom godišnje-svaki put na drugoj destinaciji i okuplja međunarodni Upravni i Nadzorni odbor, predstavnike svih lokalnih komiteta, međunarodne trenere i ostale članove tijela), eMovie Academy i My Powerfull Software (internacionalne radionice).

Ipak, poseban akcenat treba staviti na naš najuspješniji i najveći projekat JobFair. To je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta koji nudi direktan kontakt s poslodavcima i omogućava pronalazak posla i sticanje prakse. Projekat je naišao na veliku podršku naših vodećih kompanija, te se možemo pohvaliti da smo imali podršku dekana Elekrotehničkog fakulteta, Rektora Univerziteta u Sarajevu i Federalnog Ministartsva Nauke i Obrazovanja. Želimo da ovaj projekat, koji je od velikog značaja i za studente i za kompanije, postane tradicija našeg LC-a, jer je uspio ostvariti svoj primarni cilj, tj. uspostaviti vezu između poslodavaca i dodiplomiranih studenata.

LC Sarajevo ove godine proslavlja 5 godina postojanja i uspješnog rada, te u cilju održavanja kontinuiteta uspješno organizovanih projekata, u periodu od 30.4. do 06.05. 2012. organizuje proljetnu razmjenu studenata „High 5 for LC Sarajevo!“. Ovo je izvrsna prilika da studente, koji nam dolaze iz Makedonije, Poljske, Hrvatske, Austrije, Srbije, Turske i Njemačke, upoznamo sa kulturno-historijskim znamenitostima našeg grada i našom kulturom. Omogućit ćemo 7 nezaboravnih dana u našem gradu, a pored neizostavnog sightseeing-a u samom centru grada, planirani su i izleti u druge gradove BiH.

Ovo je savšena prilika da Europi i tim mladima ljudima pokažemo svoje vrijednosti, da ih upoznamo sa gradom u kome se održane 14. Zimske olimpijske igre, s gradom gdje na samo 100 metara razdaljine imate priliku da vidite Begovu džamiju, Katedralu Srca Isusova, Sabornu crkvu, Aškenašku sinagogu, te s gradom koji je 2009. godine izabran među 10 gradova koje obavezno morate posjetiti.

Svečana ceremonija obilježavanja petogodišnjice postojanja našeg Udruženja održat će se 05.05.2012. u Domu Armije, sa početkom u 11:00 sati. Prikazat ćemo sve ono što je postignuto za prethodnih 5 godina, a ceremoniji će prisustvovati naši članovi, dekan i profesori fakulteta, te naši dragi participanti koji će uveličati ovu svečanost.

Više informacija na možete dobiti na zvaničnoj stranici http://high5.eestec-sa.ba/.