08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 April 2012 16:09

Kako do japanske stipendije

U okviru kulturne razmjene između Japana i BiH, danas su na Fakultetu za metalurgiju i materijale zeničkog Univerziteta, prezentovani programi stipendiranja, koje dodjeljuje Vlada Japana za 2013. godinu. 

Radi se o četiri programa stipendiranja koja uključuju studente istraživače, dodiplomce, studente fakulteta za stručno usavršavanje i studente tehnoloških fakulteta.
''Najviše bih preporučila aplikantima da se prijave na konkurs za polaznike postdiplomskih studija, u kojima je moguće steći magisterij ili doktorat, i to u bilo kojoj oblasti. U ovom programu, obezbjeđujemo dva mjesta svake godine. U obzir dolaze državljani BiH, mlađi od 30 godina, koji su završili fakultete smjerova za koje će aplicirati na program za istraživačke studije'', kazala je japanski ataše za kulturu za BiH Tamaki Usuda. Za ovu vrstu istraživačkog studija, svi troškovi biće pokriveni, uključujući i povratnu avionsku kartu iz Sarajeva za Japan, te mjesečni troškovi boravka studenata u Japanu, u pojedinačnom iznosu od 2.700 KM. Konkurs je otvoren do 8. juna. Detaljnije informacije o programima stipendiranja Vlade Japana, kao i aplikacijski formulari, mogu se pronaći na web stranici Ambasade Japana u BiH. (kraj) S.S.