Printaj ovu stranu
srijeda, 14 Avgust 2013 22:57

Koševo: BiH-SAD 3:4

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa 3:4 od Sjedinjenih Američkih Država, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Izabranici selektora Safeta Sušića nakon prvih 45 minuta imali su prednost od 2:0, ali su Amerikanci u drugom poluvremenu iskoristili greške u odbrani bh. tima i došli do preokreta.

 

BiH je povela u 8. minuti golom Edina Džeke, a na 2:0 povisio je Vedad Ibišević u 30. minuti. Amerikanci su u drugom poluvremenu uspjeli preuzeti kontrolu i za svega četiri minute doći do izjednačenja. U 55. minuti Johnson je iskoristio grešku odbrane bh. tima i smanjio na 1:2, a Altidore je u 59. minuti izjednačio dobrim udarcem sa 15 metara. Isti igrač je u 84. minuti donio svojoj reprezentaciji prednost odlično izvedenim slobodnim udarcem sa 20 metara, a dvije minute kasnije došao je do hat-tricka za vodstvo od 2:4. Konačnih 3:4 postavio je Edin Džeko u finišu meča.

 

Reprezentacija BiH tako je pretrpjela prvi poraz nakon 18 mjeseci, a ova utakmica poslužit će selektoru Sušiću da sagleda sve nedostatke u timu uoči kvalifikacijskih mečeva sa Slovačkom u septembru. Za BiH su večeras nastupili: Begović, Spahić (od 46. Šunjić), Bičakčić, Salihović (od 46. Stevanović), Zukanović (od 63. Višća), Lulić, Rahimić (od 46. Zahirović), Pjanić (od 62. Medunjanin), Misimović, Džeko, Ibišević (od 46. Vršajević).a

Posljednje od

Povezani članci (by tag)