Printaj ovu stranu
utorak, 08 Oktobar 2013 06:25

Cisco akademija NET

Cisco akademija NET, sa sjedištem u Zenici, organizuje upis nove generacije polaznika, koji bi sa nastavom trebali krenuti u toku mjeseca oktobra 2013. godine. Cisco akademija svojim polaznicima pruža usvajanje znanja i vještina iz oblasti računarskih mreža i komunikacionih tehnologija. To su znanja neophodna prvenstveno za poslove mrežnog administratora u bilo kojoj radnoj organizaciji. Radi se o programu obrazovanja koji je pokrenut od strane internacionalne korporacije Cisco Systems sa sjedištem u SAD-u, koja se bavi proizvodnjom mrežnih uređaja pomoću kojih radi Internet. Smatra se da Cisco posjeduje oko 80 % svjetskog tržišta kada su u pitanju profesionalni mrežni uređaji.


U svim Cisco akademijama nastava je unificirana, radi se po jedinstvenom programu, svi materijali su dostupni on-line sa servera Cisco korporacije. Isto tako, veoma važan aspekt je praktična nastava koja se izvodi na stvarnoj Cisco opremi i na simulatorima. Tako svaki polaznik ima priliku da usvoji ne samo teoretska znanja o tome kako rade računarske mreže i Internet, već ima priliku i da ovlada praktičnim vještinama neophodnim za konfigurisanje, puštanje u rad i održavanje mrežne opreme. 

 

Nastava na CCNA programu (Cisco Certified Network Associate) traje ukupno četiri semestra, a izvodi se jednom sedmično u poslijepodnevnom terminu ili vikendom, tako da nastavi mogu prisustvovati i oni koji su već u radnom odnosu ili pohađaju neku drugu obrazovnu ustanovu. 

 

Cisco akademija NET se nalazi na adresi Maršala Tita br. 48 u Zenici. Za upis na Cisco akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani bez obzira na prethodno obrazovanje i godine starosti. Dva uslova koja ipak moraju ispunjavati kandidati za upis su da imaju minimalno 16 godina starosti i barem pasivno poznavanje engleskog jezika (čitanje materijala i ispunjavanje on-line testova). Ukoliko ste zainteresovani za upis ili želite dodatne informacije, možete posjetiti web adresu www.netakademija.ba , kao i kontaktirati putem telefona 032/406-306, e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  , ili kontakt forme http://www.netakademija.ba/kontakt/  .

 

Osim Cisco akademije, Udruženje NET organizuje i osnovne informatičke kurseve (Windows, Office, Internet, Skype i Facebook). Novo u ponudi od ove godine su i kursevi crtanja u Autocad-u. Zainteresovani za ove informatičke kurseve više informacija mogu dobiti na telefon: 061/647 –248.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)