16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 Decembar 2014 02:16

O psima, drukčije

O psima, drukčije

 

U potpunosti razumijem našeg sugrađanina H. G i shvaćam u kakvoj se situaciji našao ni kriv ni dužan. Jer sam se i ja našao u istoj situaciji kao i naš sugrađanin (o ovome je pisao i Dnevni Avaz)  kada su me iznenada okružio čopor pasa lutalica baš u trenutku kada sam išao na posao, a za razliku od našeg sugrađanina H. G mene je spasio gospodin Haze kojem se zahvaljujem. 

 

Nisu krivi psi lutalice što su onako odbačeni od svojih vlasnika i ostavljeni na ulici na milost i nemilost što vremenskim uvjetima što građanima koji ih sutaju i od njih rade sta im je volja. Pa i psi su kao i ljudi željni malo pažnje i ljubavi. Većina ih je gladna, bolesna promrzla od hladnoće, a ljeti je još gore kada temperature zraka dostignu uzarene vrijednosti. Krivi su sami vlasnici pasa. Pa molim Vas samo malo pogledajte kakvih sve pasa ima odbačenih na ulici. Pa sve su to lijepe rase, a Bogami nisu bili jeftini tj. 10 pfeninga ili 1km nego su to bile poza masne cifre. Krivite jadne životinje, a niko da kaže kako su krivi sami vlasnici, kojima su psi bili samo za zabavu i korištene kao igračke kojima se poigrate pa kad Vam dosade onda ih samo bacite. Pogletajte po selima koliko kuća ima psa.?  Ni jedna. Svi su u gradu pa sta im bude.  

 

A da li znate da je jedan čovjek (ako se uopće može nazvati čovjekom) iz Gladovica u kartonskoj kutiji na livadi ostavi 8 tek okocenih kucica koji su na žalost uginuli od gladi. Pitam tog drzinika:Šta su Ti krivi kucici, pa si ih ostavio na livadi da uginu? Dabogda se na njegovom naj milijem vratilo. Pa grad je pun

 

onih koji su pokupovali stanove po Zenici i prosipaju svoje donesene navike, a kuće im sluze kao vikendice. U tome treba tražiti uzrok ovakvih nemilih scena. BOSNJO SE NAJ LAKŠE DOZOVE PAMETI KAD GA OPALITE PO DZEPU. 

Čast pojedincima koji su se 'civilizovali' životu u gradu ali njih je nažalost malo. Pa kod pansiona 'Fontana' na ulici su ostavili ženku rotvajlera, samo što je

 

žena koja živi blizini pomenutog objekata udomila. 

Srdačan pozdrav. 

 

H.Č.