Printaj ovu stranu
petak, 17 Oktobar 2014 00:48

Pravila prekopavanja ulica

˝Upozoravamo sve pravne subjekte koji vrše prekopavanje javnih površina radi postavljanja, uklanjanja, izmjene  i održavanja podzemnih instalacija i uređaja da to mogu raditi samo uz odobrenje Službe za prostorno uređenje u periodu od 31.marta do 1. novembra, a u zimskom periodu samo u slučaju iznenadnih  i očiglednih kvarova.

 

Ovo upozorenje izdajemo zbog toga što je pri kraju građevinska sezona pa je potrebno odmah izvršiti betoniranje i  asfaltiranje prekopanih površina koje do sada nisu završene. 

Upozorenje se odnosi na sljedeća javna preduzeća: "Vodovod i kanalizacija"  "Grijanje", "Elektrodistribucija", Telekom" , kao i na privatna preduzeća koja se bave telekomunikacijama.

 

Napominjemo da se asfaltiranje mora izvršiti u roku od deset dana, a ovaj  rok do sada nije poštovan. Građani s pravom negoduju kada duži period, pogotovo u zimskom periodu, moraju prolaziti preko i pored nezavršenih prekopa. Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica  po Odluci o komunalnom redu vrši nadzor nad ovim radovima pa ih molimo da obavijeste Službu za inspekcijske poslove o nezavršenim radovima kako bi ova služba mogla preduzeti zakonske mjere protiv prekršioca Odluke."  

 

Služba za inspekcijske poslove općine Zenica

 

                                                                                                                            

Posljednje od