Printaj ovu stranu
srijeda, 16 Juli 2014 22:38

Foto: operacija krađa šahta

Fotografije kojom ilustrujemo ovu Žutu minutu možemo nazvati: Operacija krađa šahta. Naš sugrađanin je, iako u uvjetima loše rasvjete, uspio da zabilježi dvije fotografije

 

Bio sam na balkonu nešto prije 23 sata (utorak) kad sam primjetio starijeg muškarca, od najmanje 50ak godina, kako je čučnuo na ivicu trotoara. Prvo sam pomislio da mu je pozlilo, ali kad je ustao i krenuo se udaljavati, shvatio sam da je nekim predmetom odvalio poklopac vodovodnog šahta, uzeo ga pod ruku i produžio. Znam da je taj šaht glavni za cijelu ulicu Talića Brdo. Užasnulo me je kad sam shvatio da je kradljivac starija osoba, što je bilo vidljivo iako je imao kačket. Brzo se udaljio prema Robnoj kući Bosna, a ja sam odustao od zvanja policije, jer ionako bi na kraju mene ispitivali, mene zvali na davanje iskaza, a počinilac bi "bio prebrz za najbližu patrolu", napisao nam je uz fotografije Zeničanin iz ulice Talića Brdo.

 

Zanimljivo je da smo od jednog od stanara iz tog područja tokom ljeta dobijali fotografije opasne igre mališana na radilištu Islamskog centra kod Čaršijske džamije (prekoputa mjesta sa slike), ali nas je taj sugrađanin obavjestio da je na kraju jedino on bio saslušavan od policije, koja nijednom nije "stigla na vrijeme" dok su mališani bespravno boravili na opasnom krovu radilišta. Ponukan tim iskustvom, njegov komšija je ovaj put zamolio za anonimnost. 

 

ScreenShot002rererre

Posljednje od

Povezani članci (by tag)