16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Juli 2014 20:18

Za koga uopće glasati?

Prekinuh san (ibadet) kako bih napisao ono što mi naumpade prije nego zaboravim. Kažu izađi na izbore? A zašto i ne bih. To je moje pravo i obaveza. A šta kad dobijem "gutu" onih listića u kabini sam ja i oni? Da li da glasam za onog što mi svesrdno nudi 50 KM za glas njemu, a i tih 50 KM znam da nije zaradio nego ih od nekog "zalapio" pa dijeli i šakom i kapom baš ko da su njegove. Da li za njega pa da opet četiri godine gasim TV kad god ga vidim jer znam da ima 5-7 000 KM platu, a ja mu dao glas za 50 KM. 

 

Ili da glasam za onog Premijera kojem odemo grupa nas pa kažemo u ovoj oblasti se sredstva odlijevaju u privatne džepove, ne plaćaju ljudi nikakav porez, samo keš trpaju u vlastite džepove dok obaveze državi nikako ne izmiruju čak ni po pitanju uplate vlastitog penzionog staža? Fino on piše i na kraju kaže "U pravu ste, vidjet ćemo oko toga." A u očima mu vidiš kako kaže "Šta li ovi pričaju garant ima nešto lično ovdje". Ili konta "Aha ima li mene gdje u ovoj priči i mogu li se ugraditi, a država će svakako propast, pa ne mogu je ja spasiti jednim nalogom inspekcijama da sve ovo provjere". Znam Premijeru da nećete spasiti državu tim nalogom ali Vas pitam "GDJE JE PLATA SVIM BUDŽTSKIM KORISNICIMA?" Tim nalogom ste mogli obezbijediti da bude ranije barem jedan dan. 

 

Ili možda da svoj glas dam onom državnom ministru kojem napišem da će samo ukidanjem jednog člana jednog Zakona država biti uskraćena za 10 miliona KM na godišnjem nivou. NE. Kažem sebi. Ni za prvog ni drugog a ni trećeg. Jer sam skontao da su oni samo tu da njima treba država i budžet, da samo njima plata ne kasni, da oni imaju odakle dijeliti. Izabrat ću neke četvrte koji (još uvijek se nadam) me neće prevariti i kome ću se sutra imati obratiti za neko opšte dobro.

 

A.I.