Printaj ovu stranu
nedjelja, 02 Februar 2014 11:22

Video: Stravični snimci iz Crkvica

Zenici HITNO treba higijenski servis! Umjesto dokonih izlapljelih rasprava o ovome ili onome, vijećnici Općinskog vijeća morali bi odmah i bez ikakvih opravdanja za dalje prolongiranje da zatraže HITNO formiranje higijenskog servisa u našem gradu.

 

Svakodnevne intervencije, molbe, pozivi da se uklone leševi pasa, mačaka, golubova, koje razdiru druge životinje dotiču sve, osim nadležnih. U samo nekoliko sati dobili smo video snimak nastao u Crkvicama, prekoputa pumpe Hifa i fotografiju, načinjenu u Babinoj rijeci nedaleko od Studentskog centra Crkvice. Još nismo zaboravili strašne snimke gladnih pasa koji jedu druge pse u dvorištu Centra za socijalni rad, kad ono u drugom dijelu grada, slično, isto. Leševi, psi koji jedu pse. Kako se vidi na snimku, pas je "markiran", dakle cijepljen, veterinarski zbrinut. Pa šta? Zar ovo nije očigledan dokaz "bacanja para" jer koliko god se posvetilo zbrinjavanju napuštenih pasa (neko će reći: lutalica), toliko oni na samom terenu, zbog svih uzroka i posljedica, mogu iznova da se zaraze, a onda i povrijeđujući druge, rašire zarazu. 

 

Ovaj grad, ako se već namjerava i službeno proglasiti gradom, mora imati broj telefona, 24satnu službu koja će uklanjati lešine sa ulica, iz rijeka. Do tada, sve je trošenje naših para bez rješenja situacije. 

 

Video ne preporučujemo osobama slabijih nerava i mlađim osobama. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)